Facebook hozzászólás

Készülj az ünnepre, varázsold át a lakásod!

Vanília, fahéj, cukor – ezek aztán igazi karácsonyi ízek! Vagyis színek. Hogy is van ez? Miért ne használhatnák idén a dekorációban azokat az elemeket, amiket a legfinomabb karácsonyi sütikből ismerünk?

Az embernek az ízek és illatok sokkal fontosabbak, mint azt alapvetően gondolnánk. A kutatók szerint valójában az érzelmek 75 százaléka az illatokhoz kötődik. Nincs ez másképp a karácsonykor sem. Ha elgondolkodunk, hogy mit is jelent számunkra ez az ünnep, szinte biztos, hogy a kulcsfontosságú elemek között ízek és illatok is feltűnnek majd. A frissen sült bejgli, a dekorációként felakasztott fahéjrudak illata sokunk számára a karácsony esszenciáját jelentik.

Miért ne lehetne erre építve kialakítani a dekorációt is? A KIKA tervezői négy nagyon karácsonyi alapanyag alapján gondolták ki az ez évi dekor trendeket.

Ezüst gömbök, karácsonyfadíszek, Kép: KIKA
Kép: KIKA

Vanília: ha a vaníliára gondolunk, ez az összetevő adja egy karácsonyi sütemény krémességét, báját. A krémes fehérséget a tervezők arannyal egészítették ki, ami mindig is meghatározó és visszatérő trend a lakberendezésben. Fényt, pompát kölcsönöz otthonunk darabjainak. A fehér és arany párosa örök klasszikus, amivel finom eleganciát vihetünk mindennapjainkba, bearanyozva életünket.

Cukor:ahogyan a cukor –és alternatívái- egy süteményből, úgy az ezüst a karácsonyi dekorációnk elemeiből sem maradhat ki. A csillogó, ezüstös fehér árnyalatok a hó ragyogását is felidézik, de a cukorszemek csillogását is eszünkbe juttathatják. Miközben otthonunk melegéből figyeljük a meseszép hófödte tájat, a hideget hátrahagyva átélhetjük e cukormázas édességet e kollekció darabjaival. Az ezüst fémes hatása akárcsak a Hold ezüstje képes beragyogni életterünk minden kis zugát.

Arany-barna levelek, karácsonyi díszek, Kép: KIKA
Kép: KIKA

Gránátalma: az egzotikus gyümölcs igazán elegáns és ünnepi dolog a hazai asztalokon, színe pedig a másik karácsonyi klasszikusra, a bordóra rímel. Remekül kiegészíti a hagyományos karácsonyi dekorációs elemnek tekintett két nemesfém árnyalatot, az aranyat és az ezüstöt, melegséget és mélységet adva a dekorációnak. De nemcsak elegancia van a világon, a játékos manók sapkáján a mély piros éppoly jól mutat!

Fahéj: a fahéj nem csak a barna minden árnyalatával, hanem a bronzos csillogással képviselteti magát igazán a karácsonyi lakberendezési trendek között. Ahogy karácsonyi sütemény, vagy akár forralt bor sem létezhet fahéj nélkül, az otthonunkban is akkor érezhetjük igazán az ünnep melegét, amikor fahéj kellemes illata járja át. A fahéj a dekorációból se maradjon ki! De nemcsak eredeti formájában jelenhet meg, meleg színe, fás jellege kiválóan érvényesül más formában is. Ha pedig ez is megkapja a karácsonyi csillogást, máris egy újabb adu ászt, a bronzos árnyalatokat kapjuk.

Adventig, még tart az ősz, legyen lakásod is ilyen meleg!

Online főszerkesztőnk karácsonyi receptjét itt olvashatod!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Fullasztó idő, ráadás hidegfronttal – rendkívüli lesz!

Zivatarokról szólt ez a hét, és ez a hétvégén sem lesz másként, ráadásul vasárnap még egy hidegfront is érkezik!

Fullasztó napok váltják fel a hőhullámot!

Heves viharok vetettek véget az idén szokatlanul korán jött hőhullámnak vasárnaptól. A forró napok alatt három…
1 / 1 486

Receptek

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!