Facebook hozzászólás

Készülj az ünnepre, varázsold át a lakásod!

Vanília, fahéj, cukor – ezek aztán igazi karácsonyi ízek! Vagyis színek. Hogy is van ez? Miért ne használhatnák idén a dekorációban azokat az elemeket, amiket a legfinomabb karácsonyi sütikből ismerünk?

Az embernek az ízek és illatok sokkal fontosabbak, mint azt alapvetően gondolnánk. A kutatók szerint valójában az érzelmek 75 százaléka az illatokhoz kötődik. Nincs ez másképp a karácsonykor sem. Ha elgondolkodunk, hogy mit is jelent számunkra ez az ünnep, szinte biztos, hogy a kulcsfontosságú elemek között ízek és illatok is feltűnnek majd. A frissen sült bejgli, a dekorációként felakasztott fahéjrudak illata sokunk számára a karácsony esszenciáját jelentik.

Miért ne lehetne erre építve kialakítani a dekorációt is? A KIKA tervezői négy nagyon karácsonyi alapanyag alapján gondolták ki az ez évi dekor trendeket.

Ezüst gömbök, karácsonyfadíszek, Kép: KIKA
Kép: KIKA

Vanília: ha a vaníliára gondolunk, ez az összetevő adja egy karácsonyi sütemény krémességét, báját. A krémes fehérséget a tervezők arannyal egészítették ki, ami mindig is meghatározó és visszatérő trend a lakberendezésben. Fényt, pompát kölcsönöz otthonunk darabjainak. A fehér és arany párosa örök klasszikus, amivel finom eleganciát vihetünk mindennapjainkba, bearanyozva életünket.

Cukor:ahogyan a cukor –és alternatívái- egy süteményből, úgy az ezüst a karácsonyi dekorációnk elemeiből sem maradhat ki. A csillogó, ezüstös fehér árnyalatok a hó ragyogását is felidézik, de a cukorszemek csillogását is eszünkbe juttathatják. Miközben otthonunk melegéből figyeljük a meseszép hófödte tájat, a hideget hátrahagyva átélhetjük e cukormázas édességet e kollekció darabjaival. Az ezüst fémes hatása akárcsak a Hold ezüstje képes beragyogni életterünk minden kis zugát.

Arany-barna levelek, karácsonyi díszek, Kép: KIKA
Kép: KIKA

Gránátalma: az egzotikus gyümölcs igazán elegáns és ünnepi dolog a hazai asztalokon, színe pedig a másik karácsonyi klasszikusra, a bordóra rímel. Remekül kiegészíti a hagyományos karácsonyi dekorációs elemnek tekintett két nemesfém árnyalatot, az aranyat és az ezüstöt, melegséget és mélységet adva a dekorációnak. De nemcsak elegancia van a világon, a játékos manók sapkáján a mély piros éppoly jól mutat!

Fahéj: a fahéj nem csak a barna minden árnyalatával, hanem a bronzos csillogással képviselteti magát igazán a karácsonyi lakberendezési trendek között. Ahogy karácsonyi sütemény, vagy akár forralt bor sem létezhet fahéj nélkül, az otthonunkban is akkor érezhetjük igazán az ünnep melegét, amikor fahéj kellemes illata járja át. A fahéj a dekorációból se maradjon ki! De nemcsak eredeti formájában jelenhet meg, meleg színe, fás jellege kiválóan érvényesül más formában is. Ha pedig ez is megkapja a karácsonyi csillogást, máris egy újabb adu ászt, a bronzos árnyalatokat kapjuk.

Adventig, még tart az ősz, legyen lakásod is ilyen meleg!

Online főszerkesztőnk karácsonyi receptjét itt olvashatod!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

OTTHON

Felhúzza a vidéki ingatlanárakat a CSOK

Egyre nagyobb hatással vannak az ingatlanpiacra az állami támogatások, emelik az árakat, növelik a keresletet. Ez…

Földön járó kertápoló

Aktív kikapcsolódással is teljes lehet ez a négynapos ünnep. Nem mindenki szeret i csak strandolással tölteni…
1 / 347

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 144

Otthon

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!