Facebook hozzászólás
539

#KARANTÉNKAJA – 2. RÉSZ

Még több receptötlet az Instagramról

A négy fal közt maradás kényszere az otthoni főzést is magával hozta – második rész.

Szerdai cikkünkben összeszedtünk jó néhány receptet, amelyet az Istagram képmegosztó oldalra töltöttek fel a felhasználók #karanténkaja, #karanténkonyha, vagy #karanténkajatipp hastaggel.

Második részünkben további inspirációkat, és recepteket gyűjtöttünk olvasóinknak:

Gomba quinoával

View this post on Instagram

Hagymás csiperke gomba, quinoával . A quinoát leöblítettem, majd dupla annyi sós vízben odatettem főni. A barna és fehér csiperke gombákat hideg víz alatt megmostam, 1 fej vöröshagymát megpucoltam, majd felszeleteltem őket. Felhevített serpenyőbe locsoltam kb. 2 evőkanálnyi olíva olajat, rádobtam a hagymát, pár perc alatt megdinszteltem, majd érkeztek a gombák is, amiket magas hőfokon megpirítottam. Összekevertem a közben elkészült quinoával és végül zöld fűszerekkel, sóval, borssal és egy kis fokhagymával ízesítettem. 😊 . #gastrotherapy #konyhaflow #ebédötlet #vacsoraötlet #mutimiteszel #mik_gastro #karanténkaja #karanténkonyha #quarantinefood #quarantinelife #stayhome #stayathome #lunchbreak #ezteszemma #dining #receptötlet #instarecept #gomba #mushroomlover #mushroom #quinoa #quinoarecipes #ighun #happyandhealthy #mutimiteszel_fitt #fittkaja #egészségeséletmód #egészséges #ennijó #napikaja

A post shared by 𝗚𝗮𝘀𝘁𝗿𝗼𝘁𝗵𝗲𝗿𝗮𝗽𝘆🔹𝓜𝓮𝓵𝓲𝓷𝓭𝓪 𝓜𝓲𝓼𝓴𝓮𝔂 (@gastrotherapym) on

 

Zöldbabfőzelék vöröslencse fasírttal

View this post on Instagram

Zöldbabfőzelék vöröslencse fasírttal🍽 Bár a zöldbabfőzelékhez készült feltétnek, bőven az ebéd főszereplője lett ez a vöröslencse fasírt. 🥔 Nagyon sokféle vegán fasírtott készítettem már, de @szokegondor vöröslencse fasírtja mellett eddig semmi, tényleg semmi nem tudott labdába rúgni. Tökéletesen egyben marad, kisüthető olajban és még a mamámnak is nagyon ízlett, aki elég kritikus tud lenni a vegán ételekkel kapcsolatban. 😄❤️ A fűszerezésén változtattam kicsit, hogy a legegyszerűbb húsos változathoz hasonlítson, így a vöröslencse, krumpli és zabpehelyliszt mellett került még bele fokhagymapor, vöröshagymapor (ezek természetesen helyettesíthetőek a friss hagymákkal), só, bors és pirospaprika. Csodálatos lett❤️ #vegán #vegánétel #vöröslencse #vegánebéd #karanténkaja #nyami #tavasz #vegan #veganfood #loveveganlife

A post shared by @ mentha_tilia on

 

Villámgyors tészta gyereknek

 

Spenóttal töltött csirkemell répás-burgonyás chilis körettel 

View this post on Instagram

Spenóttal töltött csirkemell répás-burgonyás chilis körettel 😋🌶 – Hozzávalók a 3.oldalon 🤤 – Már 45 perc alatt egy ilyen istenien finom ebéd összedobható ha #kreatív az ember 😊 – 🥩Húshoz: 1️⃣ A csirkemellet alaposan kiklopfoljuk, sózzuk borsozzuk, valamint én fokhagymaport és bazsalikomot is tettem hozzá, majd az előre főzött spenóttal (ahhoz pedig kis joghurtot adtam) megtöltjük 2️⃣ Folpack segítségével felcsavarjuk és jó szorosan rátekerjük 3️⃣ Ezt az egész kis "csomagot" még alufóliába csomagoljuk és gyöngyöző vízben egy lábosban 30percig főzzük 4️⃣ Miután megfőtt, olajon egy serpenyőben megpirítjuk, majd szeletekre vágjuk 😋 – 🥔🥕Körethez: 1️⃣ A krumplit és a répát feldaraboljuk, majd kb 30 percig főzzük 2️⃣ Ezután leöntjük róla a vizet sózzuk, borsozzuk és krumplitörővel összetörjük 😋 – én úgy csináltam, hogy ne vegyüljön össze teljesen a kettő, ezért ilyen tarka lett 😊 – – – – – #ebéd #fittkozosseg #fittebéd #egeszsegesrecept #finom #otthon #otthonfőznijó #otthoniedzés #edzotthon #maradjotthon🏡 #maradjotthon #koronavírus #karantén #karanténkonyha #karanténkaja #tudatostáplálkozás #egészségeséletmód #alakformálás #fittség #otthon #futás #csirke #csirkemell #spenót #magyarkonyha #krumpli #répa

A post shared by Mérey Kinga (@my_healthyorangeplate) on

 

Paradicsomos penne

View this post on Instagram

p a r a d i c s o m o s p e n n e 🍅 ha te is annyia paradicsomfüggő vagy, mint én és nem elégszel meg azzal, hogy csak a reggelidhez és a vacsorádhoz eszel paradicsomot, akkor te vagy a célközönsége ennek a szemtelenül primitív, 15 perc alatt elkészíthető tésztának: egy bögre tésztát sós lobogó vízben pár perc alatt al dente-re főzök, lecsepegtetem. serpenyőben olívaolajon egészen picire vágott fél fej vöröshagymát megpirítom, majd hozzáadok tetszőleges mennyiségű minőségi passatat, 2 gerezd összezúzott fokhagymát, sót, feketeborsot, 2 tk bazsalikomot, megmosott, felaprított friss paradicsomot (mag nélkül), majd a tésztával összeforgatom. ne forraljuk túl a passatat, inkább csak melegítsük. mi hiányzik a képről? a paradicsom legjobb barátja, a sajt #andenjoyit #paradicsomostészta #karanténkaja #mutimiteszel

A post shared by @ habveroesfakanal on

 

Lángos

View this post on Instagram

#karanténkajatipp⁣ ⁣ Lángos ⁣🙀 ⁣ Ez most nem egy minden mentes kaja lesz, ez kőkeményen egy igazi lángos, úgy ahogy kell. ⁣ ⁣ Hozzávalók 🧺5 nagy lángoshoz⁣ 1 kg Liszt⁣ 50 g élesztő⁣ 2-3 dl langyos víz⁣ 1 kk cukor⁣ Só⁣ Olaj⁣ ⁣ Elkészítés⁣👩🏻‍🍳 Az élesztőt 1 dl langyos, cukros vízben fel kell futtatni. Ha ez megtörtént egy tálba beleöntöm, hozzáadom a lisztet és elkezdem összekeverni. Annyi vizet adok meg hozza, hogy lágy állagot kapjak, mehet bele só és a vége felé egy kis olaj.⁣ 1 órát kelesztem, majd 5 kis bucira szetszedem és ismételten letakarva 15 percig pihentetem.⁣ Utána meleg de nem forró bő olajban kisütöm.⁣ Én előre bekevertem fokhagymát olajba, hogy jól átvegye az olaj az ízét, illetve medvehagymas tejfölt is készítettem.⁣ #rékifőzte #karanténkaja #lángos #hungarianfood #langos #mik #mik_gasztro #mikgasztro #mutimiteszel #szénhidrát #cheatday #foodgram #instafood #instafoodporn #foodporn

A post shared by Rékifőzte👩🏻‍🍳 (@rekifozte) on

 

Gluténmentes palacsinta

View this post on Instagram

Húgom kívánsága az volt, hogy valami édes is legyen ebédre. 😊 Így palacsintákat sütöttünk a zöldségleves mellé. Mindenféle töltelékkel megtöltve, mindegyik mással, mert nem csak kakaós, lekváros és fahéjas palacsinta létezik! 😉 Tiszta hedonizmus növényi alapanyagokkal🌱 alakbarát verzióban, gluténmentesen! 😋🤤 Töltelékeim: ✨2 púpos kk mogyoróvaj 🥜(nálam @myproteinhu organic crunchy) + 15 g vaníliás fehérjepor (@naturizebarnarizsfeherje) +1 összenyomkodott banán 🍌 +növényi tej 🥛 +1 kk datolyakaramell (turmixolt áztatott datolya) ✨ 50 g darált mák +25 g vaníliás fehérjepor (@naturizebarnarizsfeherje ) + fél citrom 🍋 leve +#szafireform Sütemény liszt (kb. Ugyanannyi kell mint a mákból) + négyszeres édesítőszer ízlés szerint +annyi növényi tej 🥛 , hogy krémes legyen ✨Mogyoróvajas töltelék+cukormentes eper-rebarbara lekvár ✨Mákos töltelék+ chia magos erdei gyümis szósz ✨#szafifree fahéjas szilva lekváros ✨ @all.in.naturalfood Piemont Choco krémes 🍫 Ti melyikből kértetek volna? 😀 A legfinomabb glutenmentes vegán palacsinták meg 2 féle recept szerint készültek: 1.verzió -200 g víz -egy csipet szódabikarbóna -egy mk négyszeres édesítőszer -10 g Szafi Free natúr barna rizscsíra fehérje -130 g Szafi Free Rostcsökkentett liszt -1 kupak vanília aroma (opcionális) 2.verzió -400 g víz -1 g szódabikarbóna -fél kk négyszeres édesítőszer -160 g Szafi Free Rostcsökkentett liszt -1 kupak vanília aroma (opcionális) Az eredeti receptek: https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2019/05/szafi-free-csokkentett-rosttartalmu-glutenmentes-vegan-palacsinta.html

A post shared by Visnyei Emese (@emese_eatfitt) on

 

Kenyér dagasztás nélkül

View this post on Instagram

Dagasztás nélküli kenyér🥖
Csak❗️3g❗️élesztővel Vagy lusták voltak a nápolyi asszonyok, vagy ott is hiánycikk volt az élesztő🤔, ezért készítették ezt a kenyeret – Pane Cafone – 24 órás kelesztéssel, csupán 3 g élesztővel. Tegnap megosztottam #instastory-ban a receptet, de kiteszem ide is, hogy le tudjátok menteni. Jól jön👍🏻, ha nálatok is fogytán az élesztő, kovászolni meg nem tudtok/szerettek. 📝Ebből a mennyiségből egy kb. 60 dekás cipó készíthető: 375 g liszt (nálam 320 g BL80 és 55 g tk) 7 g só 3 g friss élesztő 250 ml szobahőmérsékletű víz ———————— Az élesztőt oldd fel a vízben. Majd fakanállal keverj bele 300 g lisztet. A maradék lisztet egy tálban keverd össze a sóval és dolgozd bele a korábbi masszába. Folpakkal takard le, szobahőmérsékleten keleszd 24 órát. Borítsd a tésztát egy jól lisztezett felületre, formázz belőle cipót, kelesztőkosárban vagy tepsin letakarva keleszd további 2 órát. A cipót 200 fokos sütőben először 25 percig, majd 180 fokon további 15 percig süsd. Ha szeretnéd a cipót bevághatod, mielőtt sütőbe teszed, de magától is szépen megreped a teteje, rusztikus lesz (kép 2). Jó étvágyat! 🇬🇧Pane Cafone is a no knead bread from Naples. . . #kenyér #dagasztásnélkül #élesztő #házipékség #recept #kenyérrecept

A post shared by Városi konyha – Vermes Viki (@varosikonyha) on

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!