Facebook hozzászólás

Ámor is hisz a XXI. században

2017-et írunk. Az interneten vásárolunk ruhát, az internetről rendelünk ételt, az interneten olvasunk cikkeket és könyveket, „idegeneket” követünk a közösségi médiában. Mégis vannak olyanok, akik szerint a társadalom megbélyegzi azokat az embereket, akik az interneten keresik a szerelmet. Az online társkeresés napjainkra sok millió dolláros üzletté vált. Akkor miért félünk attól, hogy büszkék legyünk a társkeresés ezen módjára?

Online szerelem, Kép: pixabay
Online szerelem, Kép: pixabay

Az ingyenes és alkalmi társkereső oldalak az ezredforduló után törtek be a piacra. Elsősorban a fiatalokat célozták meg, akik szerettek volna „felcsípni” valakit, és egyre gyakrabban váltak beszédtémává. Az online társkeresés folyamatosan az érdeklődés középpontjában volt, majd megjelent számos olyan szolgáltatás, amely az internetes párkeresést hívatott segíteni. Hamarosan több komoly társkereső oldal és alkalmi partnerkereső alkalmazás neve is a mindennapos szókincs részévé vált, és kikövezte az utat az egyre növekvő társkereső ipar számára.

Ahogyan az online ismerkedés fejlődött, úgy nőtt a megbélyegzés is: Miért az interneten kell párt keresni? Miért nem lehet ezt a „valós” életben csinálni? A válasz: manapság mindenki annyira elfoglalt, hogy teljesen valószínűtlen, hogy egy bárba besétálva találkozik valakivel, és komolyabban megismeri. Ha besétálunk egy bárba, nagyon kicsi az esélye annak, hogy ott találjuk meg a megfelelő partnert. Ha azonban olyan online társkereső oldalakat használunk, mint amilyen például az Elittárs is, amelyek a hasonló gondolkodású emberekhez társítanak minket, akkor körülbelül 80% az esélye annak, hogy megtaláljuk az igazit. A manapság egyre nagyobb az online jelen lévő szinglik száma, így jóval nagyobbak az esélyek is.

Arctalan diplomások vágynak a szerelemre
Tegyünk-e fel magunkról fotót, és ha igen, milyet? Ez az egyik legnagyobb dilemmája az online társkeresőknek. Annak, hogy valaki nem tölt fel magáról fotót, több oka lehet: szándékosan rejtőzködik valamiért, pl. munkatársak, családtagok elől, vagy félénk, esetleg egyáltalán nem tartják fontosnak, hogy fotót mutassanak magukról. Legfrissebb hazai kutatás szerint a társkeresők kétharmada tölt fel magáról fényképet társkereső oldalra, a nők valamivel szívesebben teszik meg ezt, mint a férfiak, bár a különbség minimális a két nem között. Ami azonban már szembetűnőbb, a diplomás társkeresők szégyenlőssége, derült ki a VagyokNeked.hu felméréséből.

A technológia most is folyamatosan fejlődik. Napjainkra a telekommunikáció és az internetes eszközök odáig jutottak, hogy önvezető autónk lehet, felhőket használhatunk adataink tárolására, és fejlett mobil technológiát veszünk igénybe nap, mint nap. Az online társkeresés is egy tétel ezen a listán. Az online társkeresés lehetővé teszi, hogy egyedülálló emberek kortól, nemtől, szexuális beállítottságtól vagy korábbi kapcsolataiktól függetlenül vegyék kezükbe szerelmi életük irányítását. Lehetővé tette, hogy a nők a társadalmi szokásokkal szembemenve kezdeményezzenek, és ők hívják randira a férfiakat. Olyan emberek találtak egymásra, akik másképp soha nem találkoztak volna.

Akik sikerrel jártak a párkeresésben, ajánlani kezdik ezeket az oldalakat a barátaiknak és családtagjaiknak is, és így elősegítik az online társkeresés ágazatának virágzását. Azonban még mindig gyakran találkozhatunk olyan párokkal, akik társkereső oldalon ismerkedtek meg, de feszengnek és fedősztorit találnak ki, ha a megismerkedésük történetéről kérdezik őket. Pedig sokunknak vannak olyan barátai vagy családtagjai, akiknek boldog, komoly kapcsolata online ismerkedéssel kezdődött. Minél többen mesélik el történetüket, annál inkább ledől a tabu. Egyre többen gondolják úgy, hogy az online társkeresés sikeres módja lehet az igazi megtalálásának, mert hallottak valamelyik ismerősük sikeréről.

Az Elittárs oldalaira havonta 500 000 ember iratkozik fel világszerte. Ez mérhetetlenül sok egyedülálló embert jelent, akik ezzel a szolgáltatással keresnek hosszú távú, komoly kapcsolatot.

(Szerző: Jeronimo Folgueira, az Elittárs ügyvezető igazgatója)

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 144

Párkapcsolat

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!