>
Facebook hozzászólás

Elhagytál? Veled még most is újrakezdeném!

Megcsalták és most keserűen csalódott? Dühünk és sértettségünk csillapodása után mégis érdemes elgondolkodni:- Képesek vagyunk-e újrakezdeni? Érdemes-e feladni?

– Te hol fogsz szilveszterezni? – tettem fel a körkérdést barátnőimnek az év utolsó napján, miközben a lencsesaláta és a malacsült hozzávalóiért rohangáltam.

– Hová mennék, és kivel, amikor a pasim a feleségével megy buliba, – sóhajtott panaszosan az egyik, aki köztudottan hűséges típus, immár két éve – más férjéhez. Már majdnem megsajnáltam, és közel álltam ahhoz, hogy meghívjam, de a barátom nem örült volna a triónknak.

– És te?- érdeklődtem a hozzánk csapódó, válás küszöbén álló “félszingli” ismerősömhöz.

– Nyalogatom a sebeimet majd a tévé előtt, és megpróbálok túl lenni ezen az éven, egy-két üveg bor mellett – felelte keserűen.

Ez sem rossz program, mindaddig, amíg a nedű bódító hatását érezheti, gondoltam, ám egy hirtelen kérdésemmel megkíséreltem a lehetetlent.

– Nem lehetne megmenteni ezt a kapcsolatot, egy év végi összeborulással? -érdeklődtem bizakodva. Köztudottan a férj ártatlan és “aprócska” félrelépésen siklott félre a legendásan nagy szerelem.

Fátyolos szemekkel bámult maga elé, és meglepetten tapasztaltam, hogy remek ötletem elért a tudatáig.

– Még most is szeretem!- bökte ki fájdalmasan, és már sorolta is a jeleket, melyek még a szerelem folytatására mutattak esélyt.

– Még mindig azt az órát hordja, amit a 40.szülinapjára vettem. Nem vitte el még az összes holmiját magával az anyjához. Nem híresztelte el még az ismerősök körében sem, hogy szakítottunk. A kutyát naponta látogatja, és amikor becézgeti, úgy tűnik, mintha édes szavait hozzám intézné…(No ebben ugyan nem voltam annyira biztos, mert Sanyi számára eddig is az eb volt a No.1., de csak bólogattam tovább.)

Sanyi egyébként valóban karikás szemekkel és kissé gyűrött képpel járkál mostanában, ez tény. A veszekedés “alanya és oka” pedig már régen messze jár…

– És minden éjjel a kedvenc dalunkra sírom álomba magam, a közös videókat és fényképeket nézegetve. Tudom, hogy nehéz természetem van, hozzám is sok türelem kell, és főzés tudományom is a nullával egyenlő,- kezdte a gyónást és önostorozást,- de anyám is azt mondta, hogy minden férfi megbotlik egyszer(?), mint az bizonyos négylábú… Mégiscsak mérlegelnem kéne azt a 13 évet, no meg a két szép gyereket, és főleg az összekuporgatott vagyont…!

Legyek megalkuvó? Tegyem félre a női büszkeségem és bocsássak meg neki? De a kisördög így is állandóan dolgozni fog…Sosem fogok már bízni benne, még akkor sem, ha szeretem! De mással sem tudnám újra kezdeni…- siránkozott volna tovább, de a malachúsom szagot kapott már a szatyorban, és így néhány vigasztaló és bíztató bölcsesség után, magára hagytam.

Van ez így máshol is, mással is – morfondíroztam hazafelé a dolgon tovább, amikor “micsoda véletlen”(?) Sanyi fordult ki elém az egyik kocsmából (tényleg elég nyomorultan).

– Éppen most futottam össze a nejeddel,- újságoltam neki lelkesen és ártatlanul. Talán rád vár éppen, nem de?

Sanyi csillogó, kissé üveges tekintettel rám nézett, és mint akinek most világosodott meg, csak ennyit rebegett:

– Azt hiszem tényleg engem vár,- mondta kissé tétován, majd egyre sietősebb léptekkel elindult abba az irányba ahonnan jöttem…


 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 149

HÍREK

1 / 1 163

Párkapcsolat

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!