>
Facebook hozzászólás

Homeopátiás szerek szexuális zavarokra – ezek a leghatékonyabbak!

Libidócsökkenés, potenciazavarok? Többnyire szervi oka van, de lelki vagy még inkább a szellemi-testi-lelki energetikai egyensúly harmóniájának a zavara okozza. Ez utóbbi esetben tud sokat segíteni a kis golyócskákkal is egy jól képzett homeopata.

A libidózavarhoz társulhat i szorongás, kismedencei gyulladás – Kép: Pixabay

Lássuk, milyen szerek jönnek leginkább szóba!

Agnus castus – A szer főleg a nemi szervek területén fejti ki hatását. Az Agnus castus-betegeknél csökkent a szexuális erő, lehangoltak, idegesek, feszültek. Nemritkán a fiatalkorban túlhajtott szexuális élet következtében kerül ilyen helyzetbe a páciens. Ilyenkor korai öregedés jeleivel is találkozhatunk mindkét nemnél.
Férfiaknál
libidó-és potenciavesztés, haspréskor spontán magömlés vagy prosztataváladék-ürítés, csökkent vagy elmaradó ejakuláció jellemző. A herék duzzadtak, hidegek és nagyon fájnak.
Nőknél
a menzesz rendszertelen, kevés és erős hasi fájdalommal járó vérzés, köztivérzés jellemző. Erősen csökken a libidó, nem ritka a sterilitás sem.

Acidum phosphoricum – Általános kimerültség, szellemi és lelki túlterheltség, gyengeség, memóriazavarok, apátia és gyakran rosszkedv jellemző a többnyire fiatal betegnél. A szexuális zavart szellemi és/vagy lelki túlterheltség (sok munka, vizsgára készülés, valakinek az elvesztése, szakítás) váltja ki.
Férfiaknál
éjszakai vagy székeléskor jelentkező spontán magömlés, csökkent szexuális érdeklődés, érzékeny és gyulladt, esetleg ekcémás here és herezacskó, gyakran visszatérő herpes genitalis, erekciós zavarok fordulnak elő.
Nőknél
a libidócsökkenésen kívül felborulhat a menstruációs ciklus, túl korán és igen intenzív vérzéssel járó menzesz alakul ki, amit sárgás folyás követhet.

Nem kívánja a szexet?
A szex a mindennapi élet szerves része, épp ezért okoz lelki és párkapcsolati gondokat az, ha valaki huzamosabb ideig nem kívánja. Bár gyakran a felek elhidegülésére vezethető vissza, azonban meglehet, hogy betegség húzódik a háttérben.

Caladium seguinum – Különösen a férfi nemi szervekre hat. Elsősorban azoknál a potenciazavarral küzdő férfiaknál érdemes gondolni a használatára, akik sokat dohányoztak, dohányounak, és emiatt érelmeszesedés alakult ki, ami már az erekciót is rontja. Az impotencián kívül alvás közbeni spontán magömlés, közösüléskor ejaculatio precox (korai magömlés) és a herék duzzanata, a nemi szervek viszketése is gyakori náluk.
Ha nőknél fordul elő frigiditás, akkor ezt legtöbbször a szeméremajkak és a hüvely viszkető érzése, illetve méhből kiinduló hasi görcs is kíséri.

Conium – Könnyen kimerül – különösen szellemileg és lelkileg. Lassan, egyre erősödve lép fel az erőtlenség, a memória- és koncentrációs zavar, az általános és szexuális apátia (érdektelenség) is. Időnként a mirigyes szervek (here, prosztata, mell, petefészek) megkeményednek, fájnak, például nőknél a menzesz előtti erős mellduzzanat és fájdalom jellemző.
Ez a férfiaknál potencia-, nőknél libidócsökkenéssel jár együtt. E panaszok különösen akkor jelentkeznek, ha valami miatt hirtelen megszakadt a szexuális vagy párkapcsolat, vagy abban valami komoly távolságtartásra kényszerítő helyzet állt elő (valaki elutazása, betegsége vagy a rossz viszony miatt elfojtja a másik fél a szexuális impulzusait). Ezért régen a szüzességben élő apácák, szerzetesek szerének is hívták.
A libidó- és potenciazavarhoz társulhat idegesség, szorongás, vizelési probléma (nehezítettség), kismedencei gyulladás (here és petefészek), folyás, szeméremtáji viszketés, kötőhártya-gyulladás és jégárpa is.

Van nemi élet a zavarok ellenére is! Sőt!
Semmiképpen se temessék el szexuális életüket azok a középkorú nők és férfiak, akik különféle szexuális zavarokkal küzdenek. Sőt! A kielégítő nemi élet rendkívül jó hatással van az egészségre, boldogabbá és kiegyensúlyozottabbá tesz, bármilyen problémával is kell közben szembenézni – állítja egy amerikai kutatás.

Lycopodium – Melankóliára hajlamos, egyedülléttől félő, de a túlzott érzelmi közelséget kerülő, csökkent önbizalommal – vagy épp azt túlkompenzáló látszólag nagyon nagy önértékeléssel – rendelkező páciens. Szereti a rendet, sarkos, szögletes és gyakran kicsinyes, rugalmatlan is. Számára ezek a merev szabályok nyújtják a biztonságot, az értéket. Külső megjelenésre inkább szürkés-barnás és nem annyira trendi holmikat hord. Ragaszkodik a régi holmikhoz, szeret sok mindent felhalmozni.
Férfiaknál
prosztatamegnagyobbodással, gyulladással, esetleg kondilómával társuló erekciózavarok, impotencia jellemző.
Nőknél
erős menstruációs vérzés, hüvelyszárazság, emiatt közösüléskor fájdalom, csökkent libidó jelentkezhet. Időnként jobboldali petefészek-gyulladás lép fel.

Nuphar lutheum – Elsősorban a nemi szervekre és az emésztőrendszerre hat. A libidó és a potencia lehet erősen fokozott és drasztikusan csökkent is.
Nőknél
gyakran folyás, vizelési zavar társul hozzá, férfiaknál pedig spontán magömléskor akaratlan vizeletürítés és sárgás folyás a húgycsőből. A nemi szervek lehetnek petyhüdtek, a herékbe és petefészekbe olykor erős nyilalló fájdalom jelentkezhet.

Nux vomica – A rendkívül fázós, nyugtalan, maximalizmusra törekvő, kolerikus természetű – többnyire férfi – páciensnél igen könnyű kiváltani a szexuális vágyat, akár spontán magömlés is kialakulhat nála – nemcsak éjjel, hanem napközben is. A túlhajtott szexuális élet gyakran here- és prosztatagyulladást (nőknél kismedencei gyulladást), erős deréktáji fájdalmakat okozhat.
A női Nux vomica libidója is fokozott lehet – náluk gyakori a rendszertelenül jelentkező és heves görcsökkel járó menstruáció.
Ahhoz, hogy ébren és kellő erőben tartsa magát, illetve, hogy legyen mivel levezetni a feszültségét, sok élvezeti szert fogyaszt – kávét, cigarettát, alkoholt, erős és nehéz ételeket. Éjjeli bagoly, nehezen alszik el, másnap nehezen kel, és akkor igen ingerült, fáradt – alig tud elindulni a munkába.

Szelíd szerek feszültségoldásra – segít a homeopátia!
A stressz bizony sokunknak okoznak nyugtalan napokat, álmatlan éjszakákat. Még mielőtt nyugtatókhoz, altatókhoz nyúlnátok, ajánlunk valami jobbat!

Phosphorus – A rendkívül érzékeny, szalmaláng természetű, jó művészi adottságokkal rendelkező, fáradékony, szorongó és lobbanékony természetű betegnél nem ritka, hogy eleinte felfokozódik a nemi vágy, majd annak a túlhajszolása miatt kiég, kimerül, és potencia-, illetve libidózavarok jelentkezhetnek nála.
Férfiaknál
éjjel gyakran erotikus álmok közben spontán magömlés fordul elő.
Nőknél
sem ritka a nymphomania, majd az azt követő kiégés és libidóvesztés. Náluk a menzesz is gyakran rendellenes: korábban jön meg, és sokáig tart, időnként nagyon erős vérzéssel jár. Előtte kifejezett PMS tünetek (sírósság, labilis hangulat, mellfájdalom, puffadás) jellemzők.

Selen – Nagyfokú erőtlenség, kimerültség jellemző, könnyen elfárad a legkisebb szellemi munkától is. Lehangolt, kétségbeesett, vigasztalhatatlan. Többnyire kimerítő, hosszan tartó betegségek után alakul ki a Selen-állapot.
Férfiaknál
igen erősen csökken a szexuális vitalitás, emellett sok kéjes fantáziája van, éjjel álmában csöpögve ürül az ondóváladék. Koitusz után ingerlékennyé válik. Nem ritka a hidrokele (vízzel teli és ödémás herezacskó) sem.
Nőknél
kimerültséggel, kedvetlenséggel járó libidócsökkenés jelentkezik – főleg hosszan tartó kimerítő betegségek után.

Mikor és hogy használjuk őket? A felsorolt szereken kívül még sok másik is szóba jöhet. Ha valaki mégis azonnal felismeri, hogy ezek egyike rá jellemző, akkor 3-4 hétig heti 1-2 alkalommal C30-as potenciálban javasolt szednie. (Forrás: balaicza.hu)

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Sorra jönnek a frontok – megterhelő időszak!

Jelenleg hidegfront alakítja időjárásunkat, szerdán szünet, majd csütörtökön újabb front érkezik. Az ilyen mértékű…

Leküzdhető a félelem a fogorvostól

Szorongást válthat ki bennünk a fogorvosi fúró hangja, és egyes kutatások szerint a kezelés közben az ősi túlélési…
1 / 1 508

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

OTTHON

Felnyomja az árakat a fővárosi dugódíj

Több évtizedes múltra tekinthet vissza a fővárosi forgalomcsillapítás és az ingázók tömegközlekedésre terelésének…

Nyissunk ablakot a városi legendákra

Amikor lakásfelújításon vagy épp építkezésen gondolkozunk, az ablakok sokszor nagyon kis hangsúlyt kapnak a…
1 / 350

Párkapcsolat

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!