Facebook hozzászólás

Intim tippek, hogy 50 után se legyen rémálom a szex!

Egyre több nő panaszkodik, hogy 50 éves kor után komoly fájdalmat okoz számára a szexuális kapcsolat. A legfőbb oka ennek a hüvelyszárazság, amelynek szintén oka van. Szakemberünk segít néhány jó tanáccsal a probléma megoldásában.

Sajnos, a nők egy részénél a klimaktérium után a hormontermelés csökkenésével mérséklődni szokott a hüvelyváladék termelése is. A száraz hüvely pedig valóban fájdalmassá teszi mindkét fél részére a közösülést. A nőgyógyászok előszeretettel írnak fel ilyen esetekre hormontapaszt, tablettát és hormontartalmú krémeket – magyarázza dr. Balaicza Erika egy olvasói kérdésre. Vannak azonban, akik ezektől a kezelésektől nagyon idegenkednek a hosszan tartó használatukkor jelentkező esetleges veszélyek, kései szövődmények miatt.

A hüvelyszárazság oka a libidócsökkenésében is keresendő – Kép: Pixabay

Joggal, hiszen a szintetikus hormonok tartós vagy rendszeres alkalmazása korántsem olyan veszélytelen, mint ahogyan azt a kis mennyiségekre hivatkozva manapság elbagatellizálja az orvostudomány. Sajnos, egyre kevesebb szó esik a trombóziskészség, a gombásodásra való hajlam, a méhnyakrák és az emlődaganat kockázatáról. Pedig az összefüggést számtalan klinikai tanulmány igazolta már.

Ugyanakkor a hüvelyhám elvékonyodása, sérülékenysége és szárazsága kétségtelenül sok középkorú nő és házastárs gondja. A férfiak talán sokszor csak jó kibúvónak, mentegetőzésnek tekintik a panaszt szexuálisan is egyre érdektelenebb feleségük részéről. Lehet, hogy egyes esetekben a hüvelyszárazság oka valóban a libidócsökkenésében keresendő. Ha ha egy nő nem kívánja a párját, nem is tud olyan síkos lenni a hüvelyhám, mint egyébként. Ilyen esetekben természetesen leginkább a kapcsolat újraértékelése, rendezése, a férj megértő és türelmes közeledése, a házasság „újraromantizálása” hozhat segítséget. Ezt kiegészíthetik feszültségoldó, relaxáló módszerekkel is. De elolvashatják együtt H. Hendrix Pár-bajok és J. Gray Mars és Vénusz a hálószobában című könyvét is. Ezekből számtalan tippet találhatnak házasságuk rendezéséhez.

Azoknak pedig, akik más kiegészítésre is szorulnak, a következőket javasolja a doktornő.
● A hüvelyhám védelmét segítik a tejsavas kúpok és intim tusfürdők, szappanok. Rendszeres használatukkal elkerülhető a gombásodás vagy más fertőzések is. A libidó fokozására kúraszerűen szedhetó macagumó- és ginzengkapszula.
● A klimax okozta tünetek enyhítésére és a hormonháztartás természetes aktiválására jó a villarosa nevű növényi készítmény, a méhpempő, orbáncfű és citromfű tartalmú szerek.
● Nagyon jó harmonizáló hatású a magnézium és a B-vitaminok kombinációja. A Q10-vitamin és az NADH javítja a szervezet energiaháztartását, vitalitását.
● A hüvely síkossága erre kifejlesztett és a gyógyszertárakban, fitotékákban kapható zselék és krémek segítségével javítható. Ha mégis muszáj hormontartalmú krémet is alkalmazni, 1-2 havonta váltva érdemes használni ezeket.
● A vagina rugalmassága, a gátizmok erősítése és a szexuális teljesítmény hüvelysúlyokkal történő intim- és medencetornával is fokozható.
Ha mindez nem segít, akkor forduljunk nőgyógyászhoz, pszichológushoz. (Forrás: balaicza.hu)

Nem kívánja a szexet? Betegségre is utalhat!
A szex a mindennapi élet szerves része, épp ezért okoz lelki és párkapcsolati gondokat az, ha valaki huzamosabb ideig nem kívánja. Bár gyakran a felek elhidegülésére vezethető vissza, azonban meglehet, hogy betegség húzódik a háttérben.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Ki fogunk tikkadni ettől a hőhullámtól!

Egész héten nem lesz vége a már lassan egy hete tartó kánikulának, sőt! A nagy meleg a hétvégéig kissé még…

Akár napszúrást is kaphatunk a melegben!

A hétvégi kánikula nemcsak, hogy tovább folytatódik a következő napokban, hanem még fokozódik is! Egész héten marad…
1 / 1 485

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

HÍREK

1 / 1 136

Párkapcsolat

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!