>
Facebook hozzászólás

Mindörökké szex!?

A szexuálisan aktív élet lassítja az öregedés folyamatát, jótékonyan befolyásolja a bőr állapotát, javítja az alvászavart, segíti az elhízás megelőzését, javítja a testi és lelki a közérzetet, valamint elősegíti a harmónia megőrzését a párkapcsolatban. Ezt fontos észben tartani, főleg 50 felett!

Láttad már az “Egyszerűen bonyolult” című filmet? Nos, abban hangzik el az „Uram Atyám!” felkiáltás Meryl Streep szájából, miután eltöltött rossz fiú exférjével, Alec Baldwinnal egy felejthetetlen pásztorórát.
Ismerős a helyzet? Akkor semmi baj, mert ahogy az 50 feletti filmbéli pároknál, még neked is fontos a szex. A gyerekek már felnőttek, újra jut idő önmagunkra és egymásra…

Az átlagéletkor növekedésével az aktív időszak is meghosszabbodik az életünkben, mely a szexualitást is nagy mértében befolyásolja. Tanulmányok támasztják alá, hogy az idősebb korban megélt szexualitás számos előnnyel jár, nem csak mentális, hanem fizikális szempontból is. A szex a világ egyik legjobb fiatalító kezelése – állítja dr. Major Lászlóné a rasserena.hu szóvivője.

Kép: Pixabay
A változókorral nem ér véget a szex Kép: Pixabay

Egy új élet kezdete

A menopauza idején, illetve azt követően, a nők több mint fele találkozik a libidócsökkenés problémájával. A háttérben változatos okok állhatnak. A hormonváltozások kísérő tüneteiként hőhullámok léphetnek fel, alvászavar, hangulatváltozások, megváltozott testkép ronthatják a testi és lelki közérzetet is. Mindez pedig a szexuális vágyat is nagy mértékben csökkentheti. Azonban a szexuális élet nem kell, hogy a változó korral véget érjen. Sőt.
Ennek az időszaknak számos előnye van. A párok felszabadultabban élvezhetik az együttlétet. Már nem nehezedik rájuk a fogamzás felelőssége, tapasztaltabbak szexuális és lelki téren is, a gyerekek erre az időszakra jórészt elhagyták a szülői házat, így jut ismét idő egymásra. Tulajdonképpen ez egy új élet kezdete.

Nem kell beletörődni

Ahhoz, hogy a változókori szexuális funkciózavarokon javítani tudjunk, az első fontos lépés, hogy tárjuk fel a valódi okokat, nézzünk szembe a helyzettel. Semmiképpen ne törődjünk bele a szexuális vágy csökkenésébe vagy éppen eltűnésébe, hiszen lehet megoldás. Törekedjünk a kiváltó okok minél teljesebb körű feltárására. Beszéljük meg párunkkal, vagy egy hozzánk közel álló bizalmas személlyel a tapasztalt tüneteinket és kérjünk orvosi segítséget.

A természetet segíthet

Kezdjük a helyreállítást testi, lelki állapotunk mielőbbi javításával. Táplálkozzunk megfelelően, fogyasszunk vitaminokat, ásványi anyagokat, végezzünk rendszeresen fizikai aktivitási igénylő feladatokat és emellett figyeljünk a kielégítő pihenésre.

Ma sem bújunk össze? Hogyan jutottunk idáig?
Elmarad egyszer, kétszer, aztán hetekre és hónapokra, miközben nő a frusztráltság, az elégedetlenség. Aztán telnek az évek és a szexuális életünk csak árnyéka a hajdan volt vad szenvedélynek. Mi történt? Miért nem megy már úgy, mint régen?

„A női libidó visszanyerésében segítséget nyújthatnak olyan gyógynövény kivonatok, amelyek előnyös élettani hatásokat kiváltó természetes összetevőket tartalmaznak. Ezek a készítmények az általános közérzet javítása mellett, kismedencei és hüvelyi vérbőség előidézésével befolyásolják az állapotot, így segítik a normális szexuális aktivitás megőrzését vagy visszanyerését”- tanácsolja dr. Major Lászlóné.

Étrendkiegészítők választásánál figyeljünk rá, hogy az ellenőrizhető forrásból származik-e, és megismerhető-e egyértelműen az összetétele. Alkalmazásukról tájékoztassuk a kezelőorvosunkat és kérjük ki a véleményét.

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Süss fel nap, fényes nap, …

Elkezdődött a december, és ezzel együtt ránk tört a tél is! A markáns front mögött sarkvidéki levegő zúdult be a…

Együnk kevesebb csomagolást!

Élelmiszerekkel kapcsolatba kerülő anyagokból majd fél kilogrammot eszünk – és most nem a…
1 / 1 508

CSALÁD

Az állatoknak is van lelkük!

- Az állatoknak is van lelkük, szellemük – vallja Dr. Németh József állatorvos. A Patadoki néven is ismert homeopata orvos a megelőzésben hisz, ennek ellenére sok olyan állat…
1 / 140

HÍREK

1 / 1 161

Párkapcsolat

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!