>
Facebook hozzászólás

Te mikor vesztetted el a szüzességed?

Egy szexuális viselkedést és a fogamzásgátlók használatát vizsgáló világméretű felmérés szerint az Ázsiában élők jóval később vesztik el a szüzességüket, mint a nyugati emberek. Az első szexuális együttlétre átlagosan 19,25 évesen kerül sor, állítja egy tanulmány.

Az eredmények szerint a malajziaiak vesztették el legkésőbb szüzességüket 23 évesen, őket követik az indiaiak (22,9), a szingapúriak (22,8), a kínaiak (22,1), a thaiok (20,5), a hong kongiak (20,2), a nigériaiak (19,7) és a japánok (19,4).

A másik oldalon az osztrákok vesztették el legkorábban szüzességüket 17,3 évesen, majd a brazilok (17,4), a németek (17,6), az új-zélandiak (17,8), az ausztrálok (17,9) és az amerikaiak (18) következtek.  

A hosszú várakozás ellenére a malájok végeztek az első helyen azok között, akik azt mondták, hogy teljes mértékben készen álltak az eseményre (41,5 százalék), őket a hollandok, a görögök, az amerikaiak és az ausztrálok követték a sorban.

Velük ellentétben a japánok, a nigériaiak, a thaiok és a hong kongiak nem érezték magukat felkészültnek. Kevesebb mint tizenhárom százalék vallotta, hogy készen állt az első szexuális élményre, amikor az megtörtént.

A nigériaiak állították a legmagasabb arányban (37,5 százalék), hogy nyomást éreztek a szüzességük elvesztésére. A nyugat-afrikai ország az óvszer- és fogamzásgátló használatában is utolsó helyen végzett, a lengyelekkel és a görögökkel ellentétben, akik a legelővigyázatosabbak ebben a tekintetben.

Összességében a huszonhat országra kiterjedő tanulmány úgy találta, hogy annak ellenére, hogy az elmúlt ötven évben nőtt a fogamzásgátlók használata, tíz emberből három még mindig nem védekezik az első szexuális együttlét alkalmával.

A tizenhat és tizenkilenc év közötti tinédzserek nyolcszor nagyobb valószínűséggel védekeztek az első alkalommal, mint a mai hatvanöt éves vagy annál idősebb korosztály. A felmérésből kiderült az is, hogy a nők elővigyázatosabbak e tekintetben, mint a férfiak.

A tanulmány szerint azok, akik városi környezetben éltek, magasabb végzettséggel és jövedelemmel rendelkeztek, kevésbé éreztek kényszert arra, hogy korán elkezdjék a szexet. A fogamzásgátlók használata elterjedtebb volt azok körében, akik nyíltabban beszéltek a szexről és a szexuális egészségről családjukkal vagy partnerükkel, és akik készen álltak arra, hogy elveszítsék szüzességüket.

Forrás: www.medipress.hu

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Süss fel nap, fényes nap, …

Elkezdődött a december, és ezzel együtt ránk tört a tél is! A markáns front mögött sarkvidéki levegő zúdult be a…

Együnk kevesebb csomagolást!

Élelmiszerekkel kapcsolatba kerülő anyagokból majd fél kilogrammot eszünk – és most nem a…
1 / 1 508

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

HÍREK

1 / 1 161

Párkapcsolat

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!