A reggelije szinte minden nap ugyanaz a zöld smoothie, amibe kelkáposzta, spirulina, matcha, spenót, koriander és áfonya kerülnek – írja a JOY. Bár a hercegné nem vegetáriánus, ugyanakkor kifejezetten szereti a húsmentes fogásokat. Indiai látogatásuk során derült ki, hogy Katalin nagyon szereti a konyhájukat, a zöldséges kebab és a lencsés curry is nagy kedvencei.
Ahogy a sushinak sem tud ellenállni – ezt már Vilmos herceg mondta a Hapan House Londo séfjének a náluk tett közös látogatás során. Egy 2014-es Daily Mail cikkből pedig az is kiderült, hogy a görögdinnye saláta, a tabbouleh, a gazpacho és a ceviche is gyakran feltálalt ételek Katalin konyhájában. Vacsora tekintetében a hercegné gyakran a grillcsirke mellett teszi le a voksát, ami nem mellesleg Vilmos herceg egyik kedvenc étele. És mi a helyzet a nassolással? Nos, szárított gyümölcsök és zöldségek, valamint goji bogyó mindig van a kamrájukban.
Korábban Katalin hercegné elárulta, hogy Sarolta hercegnő kedvence a tészta és az olívabogyó, György hercegé a pizza.
A hercegné kedvenc süteménye pedig egy sticky toffee pudding elnevezésű angol desszert, amit úgy fordíthatnánk pongyolán magyarra, hogy ragacsos karamellpuding, de ez bizony egyáltalán nem árulná el, hogy valójában miről is van szó. Ez a desszert ugyanis egyáltalán nem puding, legalábbis nem olyasmi, amit mi puding alatt értünk, és ragacsosnak is maximum csak akkor mondható, ha az ember kézzel eszi, ami tényleg majdnem kivitelezhetetlen.A ragacsos datolyapuding, becenevén STP angol desszert: nagyjából egy datolyával ízesített tésztakupac egy adag karamellszósszal. Hazájában gyakran szolgálják fel vaníliafagylalttal. A receptjét a Divány.hu-n találtuk meg:
A pudinghoz: 90 g aszalt datolya magok nélkül, 1,5 deci víz, 25 g vaj, 75 g kristálycukor, 1 közepes tojás, 75 g liszt, 2 g szódabikarbóna, 1 mokkáskanál só.
Elkészítés: nem tűnik ördöngösségnek, mindössze annyi a dolgunk, hogy kisebb kerámia sütőformákat kivajazzunk és egy kevés kristálycukorral szórjunk ki. Ha ezzel megvagyunk, a datolyákat főzzük úgy 10 percen át egy kevés vízben, majd aprítógépben törjük krémesre. Ezek után a vajat a kristálycukorral és a sóval kell jó alaposan elkeverni, majd mehet hozzá a tojás és néhány perc keverés utána a datolyapép és a liszt.
Hozzászólás zárolva.