TORTILLA DE PATATAS
Spanyol krumplis omlett
Aki járt már Spanyolországban, az tudja, hogy ez a krumplis finomság az egyik legolcsóbb és leggyorsabb formája az éhség elűzésének, mert már egy szelet is megteszi a hatását.
Hozzávalók:
- 5 közepes méretű burgonya
- 8 tojás
- 1 dl olaj
- 1 hagyma
- só, bors
Elkészítés
A burgonyát pucoljuk meg és szeleteljük fel, vagy vágjuk kockára. Melegítsük fel az olajat egy közepes méretű serpenyőben és süssük benne aranyszínűre és puhára a krumplit. Adjuk hozzá a hagymát és dinszteljük meg. Az olaj nagy részét öntsük le a krumpliról, majd adjuk hozzá a sóval és borssal felvert tojásokat. Keverjük át az egészet, hogy a zöldségek közé is befolyjon a massza.
3-4 perc múlva tegyünk egy nagy tányért, vagy fedőt a serpenyő tetejére és borítsuk a tortillát a tányérra, majd a sületlen felével csúsztassuk vissza a serpenyőbe. Még pár percig süssük és már kész is. Önmagában is tartalmas, de köretként, előételként is ehetjük.
Tipp: a fenti csupán az alaprecept, de dúsíthatjuk szalonnával, sonkával, kolbásszal, spenóttal, paprikával, paradicsommal és vég nélkül sorolhatnánk mivel még. Érdemes kísérletezni, mert mindegyik változat isteni!
Hozzászólás zárolva.