Sei nabe – forró leves a hideg napokra
Egészséges japán ételeket, köztük sushit tanított nemrég Kovács Lázár magyar szépségkirálynőknek a budai Sushi Sei étteremben. Most egy különlegsséggel leptek meg Titeket, vagyis Életforma és az Otthon főzök olvasóit. Az étterem chefjének nevét viselő levesük, egyszerű, otthon is elkeszíthető, és mindenki saját maga ízlése szerint alakíthatja. Feltétlenül próbáld ki, mert még látványra is maga a csoda!
Elkészítése:
Hal alaplét főzünk, melyet szójával és mirinnel ízesítünk.
Ebben az alaplében főzzük meg az előre átmosott, lehetőleg friss hozzávalókat:
– Tenger gyümölcsei (kagyló, lazac, rák)
– Zöldségek (brokkoli, sárgarépa, shiitake gomba, póréhagyma, kínai kel)
– Udon tészta
– Tofu
A tálalás után főtt tojással díszítjük.
Jó étvágyat kíván az étterem chefje!
Felejtsük el, amit az európai sípályákon megszoktunk! A tökéletes sípálya ugyanis egészen máshol van: a felkelő nap országában. Japán több mint ötszáz sí-területével igazi nagyhatalomnak számít a téli sportokat tekintve. Tokiótól mindössze néhány órára található a japán Alpokként ismert hegylánc, számos távol-keleti síparadicsommal, de Hokkaidó szigetén is remek lehetőségek várják a téli sportok szerelmeseit. Kiváló minőségű porhó található a hegyek lankáin, ami a síelők kedvencévé teszi. A Japánspecialista bemutatja a legjobb helyeket.
Hozzászólás zárolva.