Facebook hozzászólás

Almás kelt puffancs

Kaptunk a sógoroméktól almát. Sokat. Így kezdődött Somogyi Zoltán Max egyik kedvenc almás receptje. Ezt a kelt puffancsot a muffinsütőben készítheted, Ebből a mennyiségből 12 darab kerekedik ki. Köszönjük a sógor úrnak is az ihletet. 

Almás kelt puffancs, Kép: Somogyi Zoltán Max
Almás kelt puffancs, Kép: Somogyi Zoltán Max

Hozzávalók:

Elkészítés:

Bekészítjük a hozzávalókat a kenyérsütő gépbe, csak annyit modosítunk hogy a reszelt almát a lisztbe beleforgatjuk, és úgy öntjük fel. Tészta programon indítjuk. Lágy, gyenge tésztát kapunk, lisztezett nyújtó lapon átgyúrjuk, majd elosztjuk 12 felé, és darabonként megformázva tesszük a muffinsütőbe. Ha valaki erőteljesebben szereti az alma ízét, az növelheti + 5 dkg-mal az alma mennyiségét,

Tipp&trükk:
Ha teflonos formát használunk, ha papír kapszlit, mindegyiket kenjük ki olvasztott vajjal vékonyan!

és az összes mennyiség felét kiskockára vágva, így jobban érvényesül a tésztában. Készíthető körtével is, csak kemény gyümölcsöt keressünk hozzá. (Készítik az olaszok banánnal is, csak ott nagyon vigyázni kell, mert a gép könnyen összetöri, ezért késöbb kell beletenni.) 25 perc kelesztés 50 C°-on gőzben, utána sütés 200 C°-on 25 percig. Rácsra szedve kihűtjük. igény szerint díszíthető a teteje. Izgalmas péksütemény, nagyon jól variálható, ideális az ünnepekkor amikor nem sok idő jut az evésre. Isteni reggeli felszelve, vajazva és az almás-narancsos lekvárral.

Tejben sült zöldfűszeres tojás Max konyhájából
Egy tipikusan gyors és könnyű vacsora. Krémes tejszín és tej keveréke, amiben megsütünk két tojást. Laktató étel, aki szeretné, a végén a krémes szaftot ne hagyja a tál alján. Törjünk egy darabka bagettet vagy pirítóst, és azzal itassuk fel.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

CSALÁD

Srácok, ez nem mese!

A gyerekeknél érvényesül a legerősebben a reklámok manipulatív hatása. Csak 9-10 éves korukban válnak elég éretté ahhoz, hogy megkülönböztessék a fikciót a valóságtól, valamint,…
1 / 136

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 141

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!