Facebook hozzászólás
523

Almás-málnás morzsás lepény Max konyhájából

Alma van, szilvát meg elfelejtettem venni… Van viszont egy kis málna, mandarin, és egy darabka friss gyömbér. Jó, akkor ebből lesz a mutatvány. Max szerint ez a süti nagyon jóóóó!

Almás-málnás morzsás, Kép: Somogyvári Zoltán Max
Kép: Somogyvári Zoltán Max

Hozzávalók (tészta):

10 dkg margarin
20 dkg vaj
50 dkg sima liszt
10 dkg rétesliszt
1 tk sütőpor
csipet só
15 dkg barna/nád cukor
1 citrom héja reszelve ( vagy egy tk szárított )
2 tojás

Lekvár:

3 nagy alma
2 mandarin
10 dkg fagyasztott málna
2 ek méz
1/3 tk fahéj
1 kis darabka friss gyömbér reszelve ( kb. 1 teás kanálnyi )

2 ek darabolt mandula és 3 tk cukor a szóráshoz

Elkészítés:

A vajas-margarinos keveréket előkészítem, a lisztet a sütőporral összeszitálom. A tojást a cukorral kikeverem, bele a vajas margarin, a só és a liszt. Összegyúrom egy jó állagú tésztának, és beteszem a hűtőbe.
Megfőzöm a „lekvárt”. Az almát meghámozva, szeletelve felteszem párolódni, közben megpucolom a mandarint. Felkockázom, és az almához adom, ráteszem a mézet, a gyömbért és a fahéjat. Hagyom egyet rottyanni, és ha már puha, akkor ráteszem a málnát és lezárom az energiát. Tegyük félre kihűlni.

A tészta 2/3-át egy kivajazott tepsibe (20X30 cm-es ) terítem, és alaposan lepaskolom. Elterítem a lekvárt, és megszórom a mandulával, majd a kis cukorral is (ez egy kis karamellizált réteg lesz a tetején). A maradék tésztát egy nagy lyukú reszelővel ráreszelem és elterítem. 180 c-on, előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütöm.

Naaagyon jóóó!

Így kell felültetni egy csirkét
Ezt az ételt, ha jól emlékszem, egy dél-amerikai főzős műsorból vettem, csak át alakítottam – írja Max. A lényege, hogy a sülés közben a felszálló sörös-fűszeres gőzben puhul a husika. Bátran állíthatom, hogy jó módszer. Én is használtam, csak akkor borosüveggel és újévi malaccal. Az is remekül sikerült!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!