Facebook hozzászólás

Bagettini al mascarpone

Másnap este is puha a tészta, és nem morzsálódik a belőle készült bagett. Készítés közben könnyű vele dolgozni, nagyon jó állagú a tészta, szívből ajánljuk.

Bagettini al mascarpone, Kép: maxkonyhaja.hu
Kép: maxkonyhaja.hu

Hozzávalók:

– 150 g rétesliszt
– 500 g sima liszt
– 250 g mascarpone
– 25 g cukor
– 40 g friss élesztő
– 300 ml langyos tej
– 1/2 kiskanál só
– 50 g olvasztott vaj

A kenéséhez: tojás sárgája és tej
Elkészítés:

Lágy tésztát dagasztok az alapanyagokból, lefedve kelesztem 35-40 percet. Lisztezett nyújtólapra teszem, kettéveszem. Kinyújtom kb. fél centi vastag kör alakra. Felvágom 12 egyforma háromszögre. Szorosan feltekerem, és sütőpapírral bélelt tepsire rakom őket. Egyszerre 8 db-ot teszek, megkenem a tojásos tejjel, és kelesztem még egy negyed órácskát.
Előmelegített sütőben, 180 C-on szép pirosra sütöm.

Bolyhos galuskaleves
Őseink megbecsülve minden maradékot, a száradt végeket, hasznosítottak mindent. Itt egy nagyon jó példa, ahol a szikkadt kenyér újjáéled egy nagyon finom levesben. Szeretném, ha az ilyen levesek teret nyerhetnének a tasakos levesek mellett. Munkában nem sokkal több, de itt tudjuk, mit teszünk bele, és mit eszünk.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Anya, kérem előre a jussomat!

Nemcsak a terhesség alatt, a tervezési időszakban is érdemes fokozni a folsavbevitelt! Vajon miért van az, hogy egy…

Nem százas, csak 99?

Becslések alapján napjainkban mintegy 200.000 honfitársunk szenved Alzheimer-kórban vagy valamilyen, különböző…
1 / 1 491

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 143

HÍREK

1 / 1 140

Tészták

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!