Facebook hozzászólás
1 605

Barackos túrókrém

A túró viszonylag olcsó alapanyag, diétákba is remekül beilleszthető, ezerféle sütemény és édesség alapja – gondoljunk csak a Túró Rudira… -, de könnyedén készíthetünk belőle minimális erőfeszítéssel elegáns desszertet is. Elő a turmixgéppel, készüljön a túrókrém!

Barackos túrókrém, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:
25 dkg félzsíros túró
1 dl zsíros tejföl
4 db érett, hámozott barack, felkockázva (lehet konzerv is)
1 narancs leve
4 evőkanál méz
2 dl habtejszín
4 evőkanál porcukor
2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A barackokat turmixoljuk simára  a narancslével és 2 evőkanál cukorral. Egy mixer segítségével verjük habosra a túrót 2 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral, tegyük bele a tejfölt is. A habtejszínt verjük fel jó keményre, és óvatosan ezt is forgassuk hozzá a túrókrémhez. Csinos üvegpoharak vagy tálak aljára tegyünk a barack püréből, habzsák segítségével adaoljunk bele túrókrémet, majd díszítsük akár tejszínhabbal, akár maradék barack pürével a tetejét.

Sárgabarackos pite
Ellenállhatatlan, könnyű, krémes, a választott gyümölcsökhöz mérten édes vagy savanykás, egyszóval brutálisan jó nyári süti. Nem utolsó sorban gyönyörű is.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!