Facebook hozzászólás
333

Batátaleves gomba betéttel

Bár édesburgonya a másik neve, nem rokona a burgonyának. De ez bennünket most nem zavar, így is egy fantasztikus, vitaminokban gazdag és különleges levest készítettünk belőle. Egy kis gombával tettük rá a koronát.

Hozzávalók:
  • 75 deka batáta (3-4 darab)
  • 1-2 nagyobb sárgarépa
  • csipetnyi reszelt gyömbér (elhagyható)
  • 40 deka gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 kanál vaj v kókusz olaj
  • só, bors
  • zöldhagyma
  • 1/2 citrom leve

Elkészítés:
A batátát és a sárgarépát 1 liter vízben megfőzzük, hozzáadjuk a gyömbért, a fokhagymát és egy kanál kókuszolajat vagy vajat. Botmix segítségével pürésítjük, sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítjük A megmaradt olajon megpirítjuk a hagymát, majd rátesszük a felszeletelt gombát és puhára (zsírjára) sütjük. A feltálalt leves tetejére kanalazzuk a gombát, megszórjuk zöldhagyma karikákkal ízesítjük.(én a citromlevet és 3 kanál joghurtot összekevertem)

A batátáról…
Neve ellenére rendszertanilag nem rokona a burgonyának, csak a gumói alakja hasonlít rá. Az édesburgonya a fejlődő országokban igen gyakori táplálék, magas a C-, B2 és B6- valamint E-vitamin tartalma, gazdag olyan ásványi anyagokban mint kálium, a réz és a mangán, alacsony a zsír- és koleszterintartalma és neve ellenére cukorbetegek is fogyaszthatják.
A cukkinis, boros burgonyalevest kóstoltad már? Íme a recept emlékeztetőül!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!