Facebook hozzászólás
1 193

HENI SÜT NEKED

Bazsalikomos sörös-sajtos csirketekercs

Ámon Heni, a Heni süt neked blog szerzője ma húsos étellel jött hozzánk, amelyre igazán jól csúszik a nagy melegben egy finom sör, aki nem a fröccsöt szereti, persze az is passzol.

Itt a színvallás ideje. Imádom a göngyölt húsokat. Szeretem, ahogy valamivel meg vannak töltve, ahogy ropogósra sülnek, miközben belül szaftosak, ízesek. Elég régen készítettem már ilyet, tehát épp itt az ideje.

Hát nem ínycsiklandó? Fotó: Ámon Heni
Hát nem ínycsiklandó? Fotó: Ámon Heni

 

Először is bepácoltam a filézett csirkecombokat finom, paprikás mustárba, borsba, és ‘bátrak előnyben’ jeligére chilikrémmel. Betettem egy edénybe, ahol nyakon öntöttem egy üveg (0,33 l) sörrel, aztán betettem a hűtőszekrénybe, hogy 24 órán át pihenjen a sörfürdőben. Imádok sörrel főzni, mert nem csak az étel kapja meg ezt a különleges ízt, de főzés közben én is kortyolgatva élvezhetem minden jéghideg cseppjét.

A sörpác nem megszokott, de igen jófajta módja a húsok ízesítésének. Egyrészről a sör szénsavtartalma, másrészt az összetevői tökéletesen alkalmasak arra, hogy a mustár savasságának segítségével átjárják a hús rostjait. Sózni nem szabad még ilyenkor, de bors mindenképp menjen bele, főleg, ha frissen őrölt. Hát ezek az alapok, de lássuk mi kell hozzá, és pontosan hogyan is készül!

Hozzávalók 4-6 főre: 4 db kifilézett csirkecomb, 1 cs. friss bazsalikom, 1 ü. (0,33) sör, 3 ek paprikás, fokhagymás mustár, 1 ek chilikrém, só, bors, fokhagyma, 1 db gyümölcsös chili paprika, 25 dkg mascarpone, kevés olívaolaj.

Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra! Vegyük ki a pácból a húst, és a bőrös részét itassuk le papírtörölközővel. Fektessük le egy deszkára. A belső részére, amin a mustáros pác van, tegyünk pár levél bazsalikomot, és egy-két karika chili paprikát. Tekerjük fel olyan szorosra, amennyire csak tudjuk (ha szükséges hústűvel rögzítsük), sózzuk meg alaposan a tetejét, ettől lesz majd ropogós a bőre. Majd egy serpenyőben forróra hevített olajon süssük át pár percig minden oldalát, hogy megkapja a bőrét és összeugorjon a hús, ezzel is tartva göngyölt formáját. Ezek után tegyük be a sütőbe, ahol 30-40 percig süssük 200 Celsius fokon, ha lehet légkeveréses üzemmódban. Ilyennek kell lennie:





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!