Facebook hozzászólás
1 303

Beignet, a francia fánk

Fánkot enni farsang környékén szinte kötelező, a franciáké, a beignet, pedig a világ egyik legjobbja. Könnyű elkészíteni, a tésztája fantasztikus, és gyakorlatilag abbahagyhatatlan az evése.

Beignet, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
2 dl tej
2 pohár kefir
3 dkg friss élesztő, vagy 4 teáskanál szárított
3 dkg cukor
45 dkg liszt
fél teáskanál szódabikarbóna
egy csipet só
olaj a sütéshez
porcukor

Elkészítés:
A tejet csak felmelegítjük, ügyelve, hogy ne forrjon fel. Beleöntünk két pohár kefirt, megcukrozzuk és belemorzsoljuk az élesztőt.
Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sót, és az élesztős tejhez adjuk. Alaposan összekeverjük, azonban dagasztani nem kell, csak nokedlihez hasonlóan összeállítani. Konyharuhával letakarva kb. egy órát kelesztjük. Amikor duplájára nőtt, vastagon lisztezett deszkára húzzuk, és a tetejét is alaposan megszórjuk liszttel.
Az átlagosnál jobban ragad a tészta, de ez nem baj. Kb. ujjnyi vastag téglalappá nyomkodjuk, és egy lisztezett késsel négyzeteket vágunk belőle. Nem túl nagyokat, hozzávetőleg 5×5 centiseket. A fánknál szokásos módon, kb. 160 fokos olajban szép pirosra sütjük. Törlőpapírral bélelt tálra szedjük, és tálalás előtt bőven megszórjuk porcukorral.

Sütőtökös fánk
Tudom, jó néhányan nem szeretik a sütőtököt, és meg is értem ezt annak ellenére, hogy én eléggé imádom. Mindemellett nekik is ajánlom ezt a receptet, ugyanis egyáltalán nincs sütőtök íze, viszont nagyon szaftos tőle a fánk


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!