Facebook hozzászólás

Brokkolis, baconös felfújt

Szuper kaja, nemcsak azért, mert finom, hanem mert magában, főételként is fogyasztható, nálunk most rántott csirkemellhez debütált köretként, hidegen is, melegen is isteni. Elkészítése nem macerás, szóval hölgyeim és uraim, engedjék meg, hogy bemutassam a háziasszonyok álmát, a brokkolis, baconös, sajtos felfújtat.

Brokkolis, baconös felfújt, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
50-60 dkg brokkoli
20 dkg apró kockákra vágott bacon
4 tojás
4 dkg liszt
1 dl zsíros tejszín
2 dl 2,8 %-os tej
bors

1 teáskanál dijoni mustár
szerecsendió
15 dkg cheddar sajt

Elkészítés:
A brokkolit megtisztítjuk, kisebb rózsákra szedjük. A bacont megsütjük, de nem száraz-ropogósra, csak szép aranybarnára. Konyhai törlőre szedjük, lecsöpögtetjük, félretesszük.
A brokkolit néhány percig sós vízben blansírozzuk. Nem kell puhára főzni, de a szára már ne legyen kemény. Leszűrjük, kicsit hűtjük. Addig épp összekeverhetjük egy edényben a négy tojást, a lisztet, a tejszínt, tejet, sót, borsot és a mustárt. Én imádom a szerecsendiót, azt is reszeltem bele bőven.
Vajazzunk ki egy hőálló edényt, terítsük el benne a brokkolit, szórjuk meg a bacon kockákkal, hintsük meg a sajt harmadával, majd öntsük nyakon a tojásos keverékkel. Jusson mindenhová belőle. Szórjuk meg az étel tetejét a maradék sajttal, toljuk 220 fokos sütőbe, és süssük, amíg szép piros nem lesz a teteje.

Brokkoli fasírt
Mi lehet egészségesebb, mint egy zöldségekből készült fasírt, amelyhez zabpelyhet használunk, és nem bő olajban sütjük, hanem sütőben, minimális olaj felhasználásával? Próbáld ki, biztosan beleszeretsz!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Rekord melegek!

Bár front nem érkezik, a szervezetünket érő terhelés mégis fokozódik. Az átlagosnál több mint 10 fokkal melegebb…

Levél Édesapámnak

Anonim nyílt levelet közölt a The Guardian egy, az édesapját az idősek otthonába kísérő lány tollából. "Múlt…
1 / 1 501

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

Receptek

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!