Facebook hozzászólás
358

Brokkolis, napraforgós fusilli

Télen szárított fűszerekkel, nyáron friss zöld fűszerekkel készíthető. Mi most gluténmentes tésztából készítettük, de bármilyen tésztából elkészíthető.

Brokkolis fussili, Kép: bulkshop.hu
Kép: bulkshop.hu

Hozzávalók 2 fő részére bőségesen

1 kisebb fej brokkoli vagy egy 45 dkg-s tasak fagyasztott
2 kávéskanál sótlan ételízesítő
1/2 csomag gluténmentes száraztészta
4-5 evőkanál napraforgómag + pirított a tetejére
1 kávéskanál fokhagymapor
1 kávéskanál vöröshagymapor
1 kávéskanál vagy több  (ízlés szerint, kóstolgassuk) + a brokkoli főzéséhez
1 löttyintésnyi olívaolaj
1 lapos mokkáskanál bors
1 kávéskanál kakukkfű / 1-2 szál friss
1 kávéskanál bazsalikom (5-7 levél friss)
1 kávéskanál spenótpor / 1 marék friss
2 gerezd fokhagyma
Színes, apróra vágott kaliforniai paprika, paradicsom, reszelt répa, friss zöldek, pirított napraforgó a díszítéshez
2 dl a brokkoli főzővizéből a turmixoláshoz

Páclé a kifőtt brokkolihoz:

1 gerezd átnyomott fokhagyma
1 kávéskanál szójaszósz (gluténmentes, ha szükséges)
1 kávéskanálnyi almaecet / balzsamecet / facsarásnyi citrom
1 mokkáskanál valamilyen cukor, cukorpótló, leheletnyi bors
0.5 dl a brokkoli főzővízéből

Elkészítés

A napraforgómagot forró vízbe áztassuk be és hagyjuk állni 20 percig. A tésztát főzzük ki. A brokkolit ételízesítős, sózott vízben főzzük meg. A mirelitet éppen csak, a frisset 4-5 perc alatt, törekedjünk rá, hogy roppanós maradjon. Ha a brokkoli megfőtt, harmadoljuk el. 1/3 részét tegyük a turmixba, a 2/3 részt szedjük takaros kis rózsákra és tegyük a páclébe. Kevés páclevet készítsünk, ne úszkáljon benne a brokkoli, inkább néhányszor kavarjuk át, hogy a páclé bevonja a brokkolikat. A napraforgómagról szűrjük le az áztatóvizet és tegyük minden mással együtt a turmixba. (Kivéve a félretett, pácolódó brokkolirózsákat). A turmixolt szószt adjuk a kifőtt tésztához és jól keverjük össze. A brokkolirózsákat vegyük ki a pácból és díszítő jelleggel rakjuk a tésztára. Díszítsük tovább, színes, nyári zöldségekkel. Pár percre tegyük a sütőbe / mikróba hogy az egész átmelegedjen.

Sütőben sült fánk, Kép: bulkshop.hu
Kép: bulkshop.hu

 

 

Ugye milyen csodásan néz ki ez a fánk? Képzeld, nemcsak szép, de egészséges is. Ha érdekel, hogyan készül, kattints a fotóra!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!