Facebook hozzászólás
354

Céklás rizottó – egy szépítő vacsora

A cékla nagyon egészséges, mert szilícium tartalma miatt erősíti a bőrt, a kötőszöveteket az ereket és a csontokat. Ezzel a finom egytál étellel, most kívül- belül megszépülhetünk.

Kép: andio Facebook oldala

Hozzávalók:
• 1 csésze barnarizs,
• 50 deka cékla,
• 1 evőkanál olívaolaj,
• 1 fej vöröshagyma,
• 2 gerezd fokhagyma,
• 1,5 csésze zöldség lé,
• 1 kiskanál tengeri só,
• 1 mokkáskanál őrölt bors,
• 1 csokor zöldpetrezselyem,
• 10 dkg kecskesajt,
• 5 deka vaj

Elkészítése:
A céklát puhára megfőzöm vagy megsütöm, majd apró csíkokra vágom. Az olajon a hagymát és fokhagymát pár
percig dinsztelem, ezután hozzáadom a rizst, és állandó kevergetés mellett kicsit pirítom. Ezután felöntöm zöldség lével, és puhára párolom. Ha a rizs puha, hozzákeverem a céklát, és belekeverem a vajat. Tálaláskor rámorzsolom a friss kecskesajtot és az összevágott petrezselyemzöldet.

Szépségtipp
Reszeljünk le nyers céklát, keverjük össze tejföllel és maszkként vigyük fel az arcra. Hagyjuk megszáradni, majd hideg vízzel öblítsük le. Így bármilyen típusú bőr frissé válik!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!