Céklás rizottó – egy szépítő vacsora
A cékla nagyon egészséges, mert szilícium tartalma miatt erősíti a bőrt, a kötőszöveteket az ereket és a csontokat. Ezzel a finom egytál étellel, most kívül- belül megszépülhetünk.
Hozzávalók:
• 1 csésze barnarizs,
• 50 deka cékla,
• 1 evőkanál olívaolaj,
• 1 fej vöröshagyma,
• 2 gerezd fokhagyma,
• 1,5 csésze zöldség lé,
• 1 kiskanál tengeri só,
• 1 mokkáskanál őrölt bors,
• 1 csokor zöldpetrezselyem,
• 10 dkg kecskesajt,
• 5 deka vaj
Elkészítése:
A céklát puhára megfőzöm vagy megsütöm, majd apró csíkokra vágom. Az olajon a hagymát és fokhagymát pár
percig dinsztelem, ezután hozzáadom a rizst, és állandó kevergetés mellett kicsit pirítom. Ezután felöntöm zöldség lével, és puhára párolom. Ha a rizs puha, hozzákeverem a céklát, és belekeverem a vajat. Tálaláskor rámorzsolom a friss kecskesajtot és az összevágott petrezselyemzöldet.
Hozzászólás zárolva.