Facebook hozzászólás
733

Citromos húsvéti kalács

Kalács nélkül nincs húsvét, akkor sem, ha mondjuk valaki nem szereti a sós füstölt sonka mellé az édeskés kalács ízét. Kalács márpedig kell, és kész!

Citromos kalács, Kép: Fajcsák Sándorné
Kép: Fajcsák Sándorné

Hozzávalók 6 főre:

4 tojás
30 dkg nyírfacukor
2 citrom reszelt héja és leve
2 evőkanál vaníliakivonat
5 deci tejföl
2 deci olaj (én hidegen sajtolt olajat használok)
40 dkg kukoricaliszt
1 tasak sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat az édesítővel habosra verjük. A megmosott citromok héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, és a tésztához adjuk. A további hozzávalókat a felsorolás sorrendjében keverjük bele. Sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába öntjük, a formát néhányszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy a tésztában ne maradjon légbuborék. 180 fokos sütőben 45 perc alatt megsütjük. Használjunk tűpróbát!
Intelligens citromkrémes sütemény
Ez a desszert keveréke a habkönnyű piskótának és a citromkrémnek. Ellenállhatatlanul könnyed, citromos, langyosan a legfinomabb, és kb. 5 perc, míg összeállítod – egyszóval ideális desszert. Aranybarna a teteje, felül piskótaszerűvé válik a kész tészta, alul pedig fantasztikusan finom citromkrém vár ránk.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!