Facebook hozzászólás
502

Cukkinis csokicsoda

A cukkini nagyon hálás zöldség. Jól érzi magát rántva, fasírtnak, lecsóadaléknak, de a legszívesebben a sütemények alapanyagaként. Ennek a diétás-kakaós finomságnak a sikerében is nagy szerepe van.

Forrás: dietaenigyszeretlek-hu.webnode.hu

Hozzávalók:

  • 10 dkg zsírszegény, natúr kakaópor (kb. 4-5 púpozott evőkanál)
  • kb. 100 gramm cukornak megfelelő édesítőszer
  • 2 db tojás
  • 1 deci kókuszolaj
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só
  • fél csomag sütőpor
  • 1 közepes db cukkini (kb. 200-300 g-os darabot válasszunk)
  • egy adag csokis proteinpor (25-30 gramm) (elhagyható, vagy plusz kakaóporral pótolható.
Elkészítés:
Először meghámozzuk, majd lereszeljük a cukkinit.
Egy tálban az egész tojásokat habosra verjük, majd hozzáadjuk a kókuszolajat és az édesítőt. Egy másik tálban összekeverjük a száraz elemeket (sütőpor, szódabikarbóna, kakaópor, proteinpor) és a tojásos részhez adjuk.  Összekeverjük, majd hozzákeverjük a lereszelt nyers cukkinit. (Vízzel hígíthatunk a tésztán, kakaóporral sűríthetjük.)

Az így kapott masszát muffinformákba kanalazzuk és megsütjük.
De tepsiben is megsüthetjük, majd felszeleteljük. (Forrás: dietaenigyszeretlek-hu.webnode.hu)


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!