Diós, mazsolás töltött alma – farsang farkára
Az almás finomságok mindig népszerűek, főleg ha egy farsangi buliról, vagy gyerekzsúrról van szó. Ez a diós, mazsolás desszert még a legegyszerűbb vasárnapi ebédet is felejthetetlenné teszi. De akár a farsangot is elbúcsúztathatjuk vele…
Hozzávalók:
- 1 kg édes alma (kb. 6 darab)
- 10 deka darált dió
- 5 deka mazsola
- 50 deka cukor
- 1 citrom leve
- 125 ml víz
- 125 ml tejszín
- 6 darab meggy
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk és hegyes késsel kiszedjük a magházukat. A mazsolát forró vízbe beáztatjuk, hogy megpuhuljon, majd a darált diót hozzáadjuk a leszűrt mazsolához.Egy szélesebb edényben 125ml vízben felforraljuk a cukrot, és kb 1o percig magas hőfokon főzzük.Addig kevergetjük, amíg sűrű szirupot nem kapunk, majd hozzáadjuk a citrom levét. A szirupba belerakjuk az almákat, időnként megfordítjuk őket, hogy egyformán puhuljanak. (kb 1o-15 perc).
Az almákat tányérra rakjuk, és megvárjuk amíg kihűlnek, míg a szirupot a legalacsonyabb hőfokon továbbra is a tűzön hagyjuk. A kihűlt almákat a diós mazsolával megtöltjük, majd ráöntjük a meleg szirupot. Ismételten hűlni hagyjuk, majd tejszínnel tálaljuk és mindegyikre egy-egy szem meggyet (esetleg diót) teszünk.
A sütés nélküli mogyorósszeletünk is nagyon népszerű! Kóstoltad már?
Hozzászólás zárolva.