Hozzávalók:
1/2 bögre bulgur
1 teli bögre növényi tej
pici só
2-3 evőkanál növényi szirup vagy a Bulkshopban kapható bármelyik cukor, cukorpótló (eritritol, xilit, barna nádcukor, kókuszvirág cukor)
1 marék mazsola
1 kis marék goji bogyó
Gyümölcsök nyersen: idény szerint, mi kivit, mandarint, gránátalmát használtunk.
Bónuszként zöld fűszerek: mentalevél, citromfű levél (mi fagyasztottat használtunk).
Elkészítés
1. A bulgurt kétszeres mennyiségű növényi tejben tegyük fel főni, dobjuk hozzá és főzzük vele együtt a megmosott mazsolát.
2. Ha elfőtte a levét húzzuk félre, hagyjuk lefedve hűlni. Kavarjuk hozzá az édesítőt. A bulgur a vele főtt mazsolától édes, kóstoljuk meg és annak függvényében édesítsük tovább.
3. Míg hűl a beletenni szándékozott gyümölcsöket tisztítsuk meg, daraboljuk fel. A goji bogyót alaposan, folyó víz alatt mossuk meg.
4. A kihűlt bulgurhoz keverjük hozzá a gyümölcsöket.
Hozzászólás zárolva.