Egészben sült karfiol indiai fűszerekkel
Az indiai konyháról általában a curry jut a legtöbb ember eszébe itthon. Pedig sok más finomságot is készítenek. Egyszerű és ízletes ételeiket érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
1 közepes méretű karfiol
2 hagyma
2 db 2 cm-es gyömbér
4 db szárított erős pirospaprika
2 szem szegfűszeg
2 kardomommag
1 db 2 cm-es fahéj
1 kávéskanál kurkuma
1 kávéskanál cukor
2 dl joghurt
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld vagy koriander
2 evőkanál olvasztott vaj
Elkészítése:
Az egész karfiolt 5 percig pároljuk kevés vízen, egy lefedett lábosban – vagy speciális pároló edényben, ha van olyanunk.
Közben daráljuk le együtt a gyömbért, a pirospaprikát, a fahéjat, a szegfűszeget, a kardomommagot, a hagymát és a kurkumát. Egy nagyobb edényben forrósítsuk fel a vajat, tegyük bele a ledarált keveréket, a joghurtot, a sót és a cukrot és kevergetve főzzük 5 percig – majd tegyük félre és hagyjuk kihűlni.
A kihűlt pépet kenjük a karfiolra, majd lefedve, saját gőzében 30 percig alacsony hőfokon sütőbe tesszük.
Mikor kész, megszórjuk a petrezselyemmel vagy korianderrel.
Hozzászólás zárolva.