Éva kedvenc csirkéje
Ha átütően fűszeres, csípős ízre vágyom, első dolgom, hogy leemeljem a harissa krémet tartalmazó üveget a kamrapolcról. A harissában az a legjobb, hogy önmagában is elegendő, hogy jobbá tegye az ételeket, de ha még adunk hozzá egyéb finomságokat is, verhetetlen ételt varázsolhatunk vele.
Hozzávalók két tányérhoz:
40 dkg csirkemell filé
1 evőkanál harissa paszta
1 teáskanál római kömény
só
1 mokkáskanál őrölt koriander
egy ujjnyi reszelt friss gyömbér
egy gerezd fokhagyma
1 teáskanál mustár
3 evőkanál olaj
1 citrom leve
chili paprika ízlés szerint
friss koriander zöld
Elkészítés:
Ennél az ételnél nincsenek különösebb szabályok. A húst falatnyi kockákra vágjuk, egy zacskóba beledobáljuk. Utána küldjük az egy evőkanál harissát, a citromlevet, egy löttyintésnyi olajat és azokat a fűszereket, amiket szeretünk. Nálam a koriander-római kömény-gyömbér trió verhetetlen. Ha ezek közül valamit nem szeretsz, hagyd ki, ha van más favoritod, tedd bele!
A zacskóban alaposan összekeverjük a húst a pasztával és a fűszerekkel, és minél tovább hagyjuk állni, annál jobb.
Felforrósítjuk a wokot, öntünk bele két evőkanál olajat, majd a zacskó tartalmát beleöntjük a wokba, és a lehető legnagyobb lángon megsütjük a húst. Néhány perc elég neki. Ha szeretjük a kimondottan csípős ízeket, tálaláskor még tehetünk a tetejére chilit, koriandert, és adhatunk hozzá még egy kis citromlevet. Párolt rizzsel tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.