Facebook hozzászólás
906

Fehérjés rizskoch, a sportolók nagy kedvence

Miért is kellene lemondani például a rizskochról annak, aki sportol vagy éppen az edzőteremben gyúrja magát? Néhány alkotóelem cseréjével Richard, a testépítő ezt most azoknak ajánlja, akik éppen izmosodnak, szálkásodnak. Büntetlenül fogyasztható finomság!

A testépítők csemegéje Fotó: ObadovicsRichard
A testépítők csemegéje Fotó: ObadovicsRichard

Hozzávalók:
2 x125 g rizs (basmati vagy sima fehér)
4 dl víz +4 dl kókusz tej
20 deka zsírszegény túró
4 tojás fehérje (nagyobbak, legalább L-es)
5 deka vaníliás protein
2 deka kókuszreszelék
édesítő ízlés szerint

Elkészítés:
A rizst felrakjuk az édesítővel és 4 dl tejjel + vízzel főni. Néha vessünk rá egy kósza pillantást, egy kis kavarás, egy kis mosoly, amire rizsünk biztos előbb-utóbb megpuhul. Húzzuk le a tűzről, és várjuk meg amíg kihűl.
Ha ez sikeresen megtörtént, akkor jöhet a következő felvonás: a rizses masszába belekeverjük a vaníliás proteint, a túrót, a kókuszt, de plusz édesítőt is tehetünk hozzá ízlés szerint, tehát folyamatosan kóstolgathatunk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a rizsbe.
Szilikonos/egyéb hőálló formába töltjük a masszát, és a sütőbe toljuk. (Süsd inkább kisebb lángon – 170-175 fok – de hosszabb ideig. Érdemes tűpróbával állagot „csekkolni”, de ha a teteje szép aranybarna és már látszódik, hogy a tészta elvált a formától, akkor lassan biztosra vehetjük, hogy eljött a végidő.
Mindenképp kell a türelmi idő: vagyis csak kihűlés után szedjük ki a formából. Célszerű és biztos megoldás, ha egy életlenebb késsel vagy spatulával körbekaréjozzuk a szélét, és utána kockákra vágva emeljük ki a sütit.
Enni lehet önmagában is, de aki igazi, vérbeli „gourmandula”, az öntsön rá sűrűre kavart fehérje szószt De ha a nagyiféle lekvárt rápakolod, akkor sem fog megsértődni.

Friss barackkal, diétás liszttel és édesítővel készíthetünk ezt a vaníliapudingos barackos pitét. Lehet, hogy ez is a kedvencek között lesz majd?



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!