Facebook hozzászólás
1 550

Gyömbéres egytálétel

Mongol serpenyős hús

A mongol konyha eddig még nem tudta kivívni magának a nagy nemzetközi áttörést, pedig ez a fogás rendkívül egyszerű, ugyanakkor ízletes is – a gyömbértől és barna cukortól lesz pikáns.

Hozzávalók: 

  • 80 dkg hasaalja (vagy dió, esetleg szegy)
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 3 ek olaj
  • 120 ml szójaszósz
  • 7 dkg barna cukor
  • 60 ml víz
  • 1 tk reszelt gyömbér
  • 3 zúzott fokhagymagerezd
  • díszítésre: szeletelt zöld hagyma
  • köretként rizs
Mongol serpenyős hús Fotó: Pinterest
Mongol serpenyős hús   Fotó: Pinterest

Elkészítés

Dobd egy tasakba a felcsíkozott húst és a keményítőt, majd rázd jól össze. Egy nagyobb serpenyőben forrósítsd fel az olajat és add hozzá a húst. Süsd addig, amíg színt nem kap. Vedd ki, a serpenyőbe pedig öntsd bele a vizet, a szójaszószt, a cukrot és a fűszereket. Forrald fel, majd tedd vissza a húst és lefedve párold addig, amíg a marha meg nem puhul. Dobjuk fel az apróra vágott zöldhagymával és adjunk hozzá főtt rizst.

Tipp: Autentikusan szaftos hasaaljából készül ez az étel, de nyugodtan kicserélheted olyan húsra, amit jobban szeretsz.

Ha szereted a húsos egytálételeket, próbáld ki ezt is: 
Mustáros csirke


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!