Facebook hozzászólás
1 258

MAX KEDVENCE

Húst ide, de sokat és daráltat!

Nagyon jó dolgokat lehet kihozni a darált húsból – lehet akár sertés apróhúsból, lehet karaj, lehet lapocka, de az igazi kedvenc a darált pulyka combfilé. Már csak azért is mert talán nem övezi valami nagy tisztelet a pulyka combot, látjuk néha főzve-füstölve, de az átlag ember tart tőle, mondván sok vele a macera, és nem gazdaságos. Pedig dehogynem: itt Max kedvence, a húsos makaróni.

Húsos makaróni, Kép: maxkonyhaja
Kép: maxkonyhaja

Készítek egy pörkölt alapot, úgy kb. 35-40 dkg darált húsból, közben a tésztafőzőben felrakom a 1/2 kilónyi makaróni vizét. A pörkölt alap annyit módosul hogy teszek bele egy evőkanál piros aranyat, és egy kicsit bővebb lére eresztem, hogy a félkeményre főzött tésztát beleforgatva, a végső ízt és puhulást a szaftban fejezze be.

Zsiradékon lepirítok egy kisebb fej kockára vágott vöröshagymát, ugyancsak lepirítom benne a húst, ráteszem a piros aranyat és a piros paprikát, majd felengedem hideg vízzel, fűszerezem. Lassan forralva főzöm kb. 25 percig, és addig kifőzöm a makarónit. A főzővízbe nem teszek olajat, csak sót, mert félkeményen (al dente) ráöntöm a pörkölt alapra, és azzal még főzöm 7-8 percig, majd lekapcsolom az energiát, és fedő alatt hagyom még érni 15-20 percig. Nem egy bonyolult étel, de nagyon finom, tejfellel és ecetes uborkával. Nyami, nyami…. és nagyon fontos hogy gyorsan elkészíthető!

Jó étvágyat kíván hozzá a szerző: Max

Cukkini falatok darált pulykahússal

Cukkinifalatok daríltpulykahússal, Kép: gallicoop
Kép: gallicoop

A cukkini még mindig felkínálja nekünk magát, mi pedig örömmel el is fogadjuk, hogy egy gyors vacsorát készítsünk belőle, egy kis pulykahús társaságában. Ízleni fog!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!