Facebook hozzászólás

Így kell felültetni egy csirkét

Ezt az ételt, ha jól emlékszem, egy dél-amerikai főzős műsorból vettem, csak át alakítottam – írja Max. A lényege, hogy a sülés közben a felszálló sörös-fűszeres gőzben puhul a husika. Bátran állíthatom, hogy jó módszer. Én is használtam, csak akkor borosüveggel és újévi malaccal. Az is remekül sikerült!

Ül a csirke a sörösdobozon, Kép: Somogyvári Zoltán Max
Ül a csirke a sörös dobozon, Kép: Somogyvári Zoltán Max

Hozzávalók:

  • 1 csirke
  • 1 db 0,33 l-es sörös doboz
  • 1 db 0,5-ös sör
  • 1 cs sült csirke fűszer

Elkészítés:

A csirkét megmossuk, leszárítjuk, a fűszer 1/3 át beleszórjuk az üres dobozba, óvatosan ráöntünk kb. ½ dobozra való sört (lassan mert felhabzik!). A maradék fűszert egy kis sörrel összekeverem, és kívül-belül alaposan bekenem vele a madarat. Az így előkészített csirkét ráültetem a dobozra, a lábaival kitámasztom (nehogy elszálljon!), és be a sütőbe. 180-200 C° fokon kb. 2 óra alatt készre sütöm. A sütés ideje a csirke korától függ, érdemes hústűvel időnként ellenőrizni.

TIPP!
Sülés közben a maradék sörrel finoman locsolom, nem kenni, mert lejön a pác, hanem finoman csurgatva!

A mikor megsült, nagyon vigyázzunk a levételnél, mert a doboz tele van forró folyadékkal!!! Mi úgy szoktuk levenni, hogy először egy kicsit hagyjuk hűlni, utána egy grill fogóval megszorítom a dobozt, majd egy grill csipesszel finoman lehúzom a pipit. Nagyon óvatosan, mert omlós, puha! Max konyhájában ehhez a csirkéhez ezt a rozmaringos sült krumplit ajánlják! Pompás párosítás! Jó étvágyat!

Lecsókrémleves
Lecsókedvelők figyelem! Újragondolt étel, amely készülhet friss lecsóból, vagy felhasználhatjuk a nyáron eltett, esetleg boltban vett konzervet. Somogyi Zoltán Max zseniális receptje. Többi finomságát itt találjátok.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

Receptek

HÍREK

1 / 1 136

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!