MA VAN A TOJÁS VILÁGNAPJA
Indiai tojás curry
A főtt tojás önmagában nem túl izgalmas, de ha így készíted, rabja leszel!
Indiai tojás curry
Hozzávalók
- 5 kemény tojás
- 2 dl kókusztej
- 2 dl kókuszkrém
- 1 ek kókuszolaj
- 2 közepes hagyma apróra vágva
- 3 nagy paradicsom apróra vágva
- 1 tk mustármag
- 1 fahéjrúd (lehet őrölt is)
- 1/2 tk kardamom (ha nincs, ánizs is megteszi)
- 2 – 3 friss chili hosszában félbevágva
- 1 tk reszelt gyömbér
- 1 ek őrölt curry por
- 7 gerezd fokhagyma
- 1/2 tk őrölt kurkuma
- 1 tk őrölt koriander
- 1/2 tk őrölt chili
- 2 ek borcecet (vagy gyümmölcsecet)
- 2 ek barna cukor
- 8-10 curry levél (ha nincs, adjunk többet a curry porból)
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A tojásokat rakjuk vízbe, majd tegyük fel főzni. Ha felforrt, húzzuk le tűzről, fedjük le és hagyjuk így 10 percig. Ezután a tojásokat tegyük át egy jéghideg vízzel teli edénybe. Pár perc után pucolhatjuk is. Ezen a módon a tojások szép sárgák maradnak, nem kezdenek bezöldülni!
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel a kókuszolajat, és add hozzá a mustármagot, fahéjat, a kardamont, borsot és a friss chilit. Egy perc múlva mehet hozzá a gyömbér, a fokhagyma és hagyma. Addig főzzük, amíg a hagyma áttetszővé válik. Ekkor jöhet bele a paradicsom, az őrölt kurkuma, a curry és a koriander, a chili, a só és bors. Hagyjuk a paradicsomot szétfőni, majd adjuk hozzá a kókusztejet, az ecetet és a cukrot. Keverjük össze és forraljuk fel. Pároljuk addig, amíg el nem fővi kissé a levét és elég sűrű lesz. Ez kb 5 perc. Vegyük ki a fahéjrudat, adjuk hozzá a curry leveleket, és most mehet bele kókuszkrém is – ezzel már ne forraljuk, csak keverjük át. Tegyük bele a tojásokat is és meg is vagyunk. Tetejére szórhatunk friss koriandert.
Hozzászólás zárolva.