Juhtúrós, krémsajtos krém
Eleinte csak bulik alkalmával készítettem – igaz, akkor ipari mennyiségben -, mostanában már reggelire is el-elkészül nálunk ez a szuper finom krém. Lehet játszani az összetevők arányával, ha valaki kevésbé kedveli a juhtúró jellegzetes ízét, tehet bele több krémsajtot, vagy helyettesítheti sima tehéntúróval egy részét, tehetünk bele tejfölt is, akkor az állaga is változik kissé, úgyhogy kísérletezésre buzdítok mindenkit! Egy kötelező elem van, és az a fokhagyma.
Hozzávalók:
30 dkg juhtúró
15 dkg tejszínes vagy natúr krémsajt
néhány kanál tejföl
bors
1-2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Az összetevőket keverjük alaposan össze, reszeljük bele a fokhagymát, ízesítsük borssal. Só nemigen kell hozzá, a juhtúró elég sós szokott lenni.
Hozzászólás zárolva.