Kesudiós krémsajt
Hozzávalók
2 nagyobb marék áztatott kesudió
1 bögrényi víz vagy növényi tej/növényi tejszín
1-2 facsarásnyi citromlé
Só ízlés szerint
1 kávéskanál agar agar
Elkészítés
1. A kesudiót néhány órára, akár egész éjszakára beáztatjuk.
2. Az áztatólevet leszűrjük, a kesut átöblítjük és bedobjuk a turmixba. Kevés vizet / növényi tejet / tejszínt és a citromlevet is adjuk hozzá. Turmixoljuk meg, ha nagyon nehezen viszi a turmix adjunk hozzá apránként még folyadékot. Amennyire lehet turmixoljuk apróra.
3. Az agar agart oldjuk fel 1 dl vízben / növényi tejben / tejszínben. Állandó keverés mellett forraljuk fel és főzzük addig, amíg az agar agar besűrűsödik.
4. A kész agar agart is öntsük a turmixgépbe, turmixoljuk együtt néhány fordulat erejéig.
A fűszereket is most adjuk hozzá. Ha zöldfűszereket, kápiát vagy ha más növényt használunk, azt ne turmixoljuk csak keverjük a masszához.
5. Fóliával bélelt edényből néhány óra hűtés után könnyedén ki tudjuk venni és tálalhatjuk is.
6. Mi grillezett körtével tálaltuk. A sajt és a grillezett körte nagyszerű páros, nem szokványos, elegáns, finom párosítás.
Hozzászólás zárolva.