Kókusztejes tőkehal spárgával
A tőkehal nem igazán elterjedt Magyarországon, de időnként hozzá lehet jutni a Nagycsarnokban, esetleg fagyasztottat is használhatunk ehhez a recepthez. Könnyű tavaszi jelleget ad neki a spárga, de szezonon kívül készíthetjük zöldborsóval is.
Hozzávalók:
fejenként egy tenyérnyi tőkehal, bőrével együtt
egy doboz kókusztej (2 dl)
egy evőkanál olívaolaj
10 szál fehér spárga (ha nincs szezonja, vagy nem kedveljük, helyettesíthetjük zöldborsóval, abból 25 dkg szükséges)
sült hal fűszerkeverék
egy csokor petrezselyem
só, bors
Elkészítés:
A halat megmossuk, szárazra töröljük, és kétujjnyi széles darabokra vágjuk. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, és hagyjuk állni néhány percet, addig megtisztítjuk, feldaraboljuk a spárgát.
Felvágjuk a petrezselymet is. Minimális olívaolajon megpirítjuk a hal darabokat minden oldalukon, hozzáadjuk a kb. 3 centis darabokra vágott spárgát, óvatosan, hogy a hal ne törjön, átkeverjük, majd felöntjük egy kis doboz kókusztejjel. Megsózzuk, megborsozzuk, öntünk hozzá 20 ml vizet, hogy a kókuszkrém kicsit hígabb legyen, és kis lángon párolódni hagyjuk a halat, nagyjából 5-6 percig. Végül beleszórjuk a petrezselymet is a serpenyőbe, összerázzuk a tartalmát, és készen is van. Nagyétkűeknek párolt rizst adhatunk mellé, könnyű esti vacsoraként anélkül is megállja a helyét.
Hozzászólás zárolva.