Facebook hozzászólás
546

Krumplis zabgombócok sajtszószban

A krumplis zabgombóc egy nagyon egyszerű, nagyon olcsó, puha, nudlira emlékeztető ízű, hétköznapi étel, amely akár kimaradt krumpliköretből is elkészíthető. Gluténmentesen elkészíthető, vegán főétel

Krumplis zabgombóc, Kép: bulkshop.hu
Kép: bulkshop.hu

Hozzávalók a gombócokhoz

60 dkg főtt, tört krumpli
20 dkg zabpehelyliszt

ízlés szerint zöld vagy szárított fűszerek

Hozzávalók a sajtszószhoz:

1 bögre áztatott kesudió/napraforgómag
1 kávéskanál fokhagymapor
2 evőkanál tápiókaliszt
1.5 evőkanál inaktív étkezési élesztő
1 lapos kávéskanál só (vagy ízlés szerint)
1 kávéskanál almaecet
3/4 csésze meleg víz
1 kávéskanál füstölt paprika

Elkészítés
A gombócok elkészítése:
1. A krumplit, a zabpehelylisztet és a fűszereket gyúrjuk össze, formázzunk belőlük gombócokat.
2. A gombócokat sós vízben főzzük ki.
3. Kifőzés után tegyük őket a sajtszószba.

A sajtszósz elkészítése:
1. Előző este áztassuk be a kesudiót, vagy 1 órányi időre áztassuk forró vízbe.
2. Minden hozzávalót tegyünk bele a turmixba és turmixoljuk simára.
3. A turmixból öntsük át egy serpenyőbe és állandó keverés mellett melegítsük addig, amíg a tápiókaliszttől besűrűsödik.
Tálaljuk a szokásos köretekkel, rizzsel, batátával, párolt zöldségekkel.

Túrógombóc zabpehellyel
Inzulinrezisztenseknek és cukorbetegeknek kerülniük kell a fehér lisztet, darát, de egy kis leleménnyel azok is lecserélhetők okos szénhidrátokra. Bizony, a túrógombócba se muszáj feltétlenül búzadarát tennünk.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!