Vegán recept!
Currys sült karfiol leves
Ezekben a hűvös napokban egy dologra vágyunk nagyon: melegségre. És mi melegíthet fel jobban, mint egy forró, fűszeres, sűrű leves?
Currys sült karfiol leves
Hozzávalók
- 1 kis fej karfiol
- 20 dkg burgonya
- 20 dkg édesburgonya
- 10 dkg sárgarépa
- 1 nagy hagyma
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 1 ½ tk reszelt friss gyömbér
- 1 lime héja és leve
- 3 ek olívaolaj
- 1 doboz (400 gr) paradicsomszósz
- 1 doboz kókusztej
- 1l zöldségleves (alaplé, vagy víz)
- 2 tk curry
- 2 tk őrölt koriander
- 2 tk őrölt kömény
- 1 ½ tk őrölt fahéj
- 1 ½ tk őrölt kurkuma
- ½ tk cayenne bors
- 1 chili paprika,
- só, bors
- friss koriander a tetejére
Elkészítés
A karfiolt szedjük apró rózsákra, mossuk meg, szárítsuk le. Az összes fűszerport keverjük össze egy zacskóban, adjunk hozzá 2 ek olajat, majd dobjuk bele a karfiolokat és alaposan rázzuk össze. Vegyük ki a zacskóból a karfiolokat, tegyük sütőlemezre és süssük kb. 20 percig.
A maradék olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és a felkockázott sárgarépát. Jöhet bele a paradicsomszósz, a zúzott fokhagyma és a gyömbér. Adjuk hozzá a levest, a kockára vágott krumplikat, a lime levét és héját, sózzuk, borsozzuk. Lefedve főzzük, míg a zöldségek majdnem megpuhulnak, kb. 30-35 percig. Ekkor keverjük hozzá a kókusztejet, a sült karfiolt és már csak addig főzzük, amíg teljesen puhák lesznek a zöldségek.
Tetejét megszórjuk korianderrel, de ha nem kapunk, jó a petrezselyem is.
Tipp: A sült karfiol önálló ételként is működik, diétázóknak kifejezetten ajánlott!
Hozzászólás zárolva.