Facebook hozzászólás
8 578

Olasz különlegesség

Sajtos ravioli leves

A raviolit rendszerint valamilyen szósszal szoktuk fogyasztani, de levesként is isteni fogás! Mi most kész raviolt vettünk alapul, így gyorsan elkészülhetsz vele.

Hozzávalók

  • 50 dkg sajtos ravioli
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek vaj
  • 1 hagyma kockára vágva
  • 1 nagy sárgarépa felkarikázva
  • 40 dkg darált hús (pulyka)
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk szárított bazsalikom
  • 1 tk szárított oregánó
  • 1 doboz apríott paradicsom
  • 1 l alaplé
  • 1 csomag friss sajt ravioli 20 uncia
  • 2 maréknyi friss bébispenót
  • 5 dl főzőtejszín
  • 6 dkg parmezán reszelve
  • só, bors

 

Ravioli leves Fotó: Pinterest

Ravioli leves                   Fotó: Pinterest

Elkészítés: 

Melegítsd fel az olívaolajat és vajat egy fazékban. Add hozzá a hagymát és sárgarépát. Ha már kissé dinsztelődtek, jöhet bele a darálthús. Várd meg, míg kissé megpirul, majd mehetnek hozzá a fűszerek, a fokhagyma és az alaplé. Forrald fel, aztán tedd bele a raviolit és főzd kb. 6 percig. Ha a tészta puha, dobd hozzá a kisebb darabokra tépett spenótot és még 2 percig főzd. Végül öntsd fel a tejszínnel és keverd el benne a reszelt parmezánt.

Tipp: Ha kihagyod a húst, rögtön egy gazdag vega levest kapsz. A ravioliból más ízesítésűt is használhatsz, sőt magad is elkészíteheted, nem különösebben ördöngős feladat.

Ha kedveled az olasz konyhát, próbáld ki ezeket is: 
Toszkán bableves
Lasagne tekercs
Csirkemájas tagliatelle


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!