Majonéz lenfehérjéből
Most a majonézkészítés egy igen hatékony és könnyű módját osztja meg veletek a bulkshop.hu. Ezúttal a lenmag főzetéből, a lenfehérjéből készítjük el ezt a finom mártást. Tovább ízesíthető tormával, wasabival, fokhagymaporral, bármivel, amit szerettek, amit a majonéz ízesítéséhez egyébként is használnátok.
A lenfehérje elkészítése egyszerű. Kilencszeres mennyiségű vízben kell főzni egy bögre lenmagot 45 percig, illetve, amíg a folyadék felére apad. Kiszűrve belőle a főtt magokat tojásfehérjére emlékeztető, nyálkás, sűrű folyadékot kapunk, ami a hűtőben jól eláll, egész héten használhatjuk habkészítésre, majonézalapnak. (Mi kalácsot és perecet is sütöttünk vele úgy, hogy tojás helyett használtuk.)
Hozzávalók a lenmajonézhez:
1.5 deciliter lenfehérje
1-2 evőkanál mustár
1 evőkanál almaecet
csipet só
2.5 deciliter olívaolaj
Elkészítés:
Minden hozzávalót egy keverőedénybe kell önteni. Botmixerrel egy pillanat alatt felverhető.
Bulkpraktika: Fontos lehet az elkészítésnél, hogy a felhasznált hozzávalók szobahőmérsékletűek legyenek. Az olaj és a lenfehérje hőmérséklete legyen közel azonos. Mi a hűtőből elővett lenfehérjét a tartójával együtt forró vízbe állítottuk, hogy a szobahőmérsékletű olajjal nagyjából azonos hőmérsékletűre melegítsük. Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.