Mandulás bundában sült haltej – majonézes karotta-salátával
Ha már te is unod a töltött káposztát, a halászlét és a mákos bejglit, akkor ez a különleges ízorgia éppen neked való. Íme egy fantasztikus recept a Paulaner séfjétől, Németh Károlytól, amely bizonyára igazi meglepetés lesz az ünnepi asztalon.
Hozzávalók:
- 40 deka haltej,
- 20 deka zsemlemorzsa,
- 2 db tojás,
- 15 deka liszt,
- 5 deka szeletelt mandula,
- só ízlés szerint,
- a sütéshez olaj,
- 30 deka sárgarépa,
- 20 deka vöröshagyma,
- 2 db tojássárgája,
- 5 deci étolaj,
- 3 deci tejföl,
- 4 dekamustár,
- 2 deka csemegeuborka,
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A két tojás sárgájából és az étolajból majonézt készítünk, amelyet sóval és borssal ízesítünk. A megtisztított sárgarépát lereszeljük, a vöröshagymát félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük, majd összekeverjük és megsózzuk. A haltejet lemossuk és lecsepegtetjük. Sózzuk és bepanírozzuk liszttel, felvert tojással, majd mandulás zsemlemorzsával. A vöröshagymás sárgarépát kinyomkodjuk, vékony csíkokra felszeletelt csemegeuborkát keverünk bele és összekeverjük a majonézzel. A sütéshez az olajat felforrósítjuk, és kisütjük benne a haltejet.
Hozzászólás zárolva.