Mandulás-fahéjas csillag – nem csak a szeretet ünnepére
Első ránézésre olyan, mint egy mézeskalács sütemény. Az íze azonban teljesen más, a mandula és likőrje miatt. Csák László a MOM cukrászmesterének kedvenc süteménye – nem csak ünnepnapokra.
Hozzávalók (30 db):
- 500 g darált mandula,
- 300 g porcukor,
- 50 g tojásfehérje,
- 5 g fahéj,
- 30 g mandula likőr,
- 20 g tojásfehérje (a mázhoz),
- 65 g porcukor (a mázhoz)
Elkészítés.
A mandulát, a porcukrot és a fahéjat még szárazon összekeverjük, hozzáadjuk a tojásfehérjétés az amoretto likőrt, majd egyneműre keverjük. Fóliába csomagoljuk és pár órára a hűtőbe helyezzük, de akár előző napi is elkészíthetjük. A hűtőből kivéve kb. 5mm vastagra nyújtjuk, és egy formával csillag alakokat vágunk. Lemezre vagy tepsibe rakjuk (úgy, hogy kb. 2 cm-re legyenek egymástól). A sütőt150 fokra melegítjük, és kb. 12 perc alatt készre sütjük. A fehérjét kissé felverjük, majd a porcukorral elkeverjük, de csak annyira, hogy még kenhető legyen. A cukormázat a még meleg süteményekre kenjük. Akár enyhe nyitott sütőben, akár szoba hőmérsékleten megszárítjuk, és már mehet is az ünnepi asztalra.
Hozzászólás zárolva.