Facebook hozzászólás
2 389

Marhaszeletek pikáns paradicsomszószban

Az egyik legkedvesebb családi receptemet osztom meg veletek. Ha időnként marhahúsra fáj a fogunk, és már nem a vadast vagy a pörköltet kívánjuk, akkor ezt a pikáns paradicsomfürdős marhaszeletet készítem el. Zöldségkörettel tálalva egyszerűen abbahagyhatatlan. Ünnepi alkalomra is jó választás.

14741101_1387252364635573_1991884208_nmarha
Már a látványa is fantasztikus!

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús (szeletekben)
  • 1 pohár liszt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 kanál vaj
  • 250 ml paradicsomlé
  • víz
  • só, bors
Elkészítés:

A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd megsózzuk, megborsozzuk. Mindkét oldalát meghempergetjük a lisztben, és forró vajban pirosra sütjük. Felöntjük a paradicsomlével, belenyomjuk a fokhagymát, hozzáteszünk egy kevés vizet, és kb egy órát főzzük lefedve. Párolt zöldségfélével tálaljuk.

Szeretnéd egy kis desszerttel is megkoronázni ezt a napot? Akkor a rengeteg sütés nélküli finomságunkból most ezt a négyemeletes kekszes-nápolyis csodát ajánljuk!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!