Mazsolás mákos piskóta
A süti érdekessége, hogy nem kell a mákot megdarálni hozzá, és a szokásos kevert süteményeknél lágyabb tésztát kapunk. Mazsola helyett kimagozott meggyel is megbolondíthatjuk.
Hozzávalók (2 dl-es pohárral mérve):
- 3,5 pohár liszt
- 1,75 pohár kristálycukor
- 3 x 8 g vaníliás cukor (3 tasak)
- 1 tasak sütőpor
- 2 pohár darálatlan mák
- 2,5 pohár tej
- 3 tojás
- 10 dkg vaj
- 10 dkg mazsola
- 1 citrom (héja)
- porcukor
- csipet só
Elkészítés:
Egy tálba keverjük össze a száraz alapanyagokat, majd adjuk hozzá a tojást, a vajat és a mákot. Tiszta kézzel dolgozzuk el ezen összetevőket, majd végezetül borítsuk bele a tejet, de csak poharanként, ahogy szépen veszi fel a massza, nehogy végül túl híg legyen! Ha a keverék összeállt, ízesítésként öntsük bele a mazsolát, majd reszeljük rá egy citrom héját és ezeket is elegyítsük el. Egy tepsibe egyenletesen oszlassuk el a kapott végeredményt, majd 170 fokon kb. 20 percig (ha szükséges, tovább) süssük. Akkor jó, amikor már felpúposodott a piskóta. Ha kész, vágjuk szeletekre a sütit és porcukorral kínáljuk. (Forrás: bestofcafe.hu)
Tipp: Mazsola helyett kimagozott meggyet is potyogtathatunk a tésztába.
Hozzászólás zárolva.