Facebook hozzászólás
1 640

PIRÍTÓSRA, MÁRTOGATÓSNAK

Mennyei és gyors avokádókrémek

Méltatlanul kevés receptben használja a magyar konyha az avokádót, miközben biztos kevesen tudják, hogy a babérfélék családjába tartozó fa Közép-Amerikában őshonos, érett termése számtalan vitamin forrása. Mutatunk három olyan receptet, amelyek nemcsak nagyon egyszerűek, de még egészségesek is, és garantáltan ízletesebbek a bolti kencékhez képest.

VAJAS-FŰSZERES AVOKÁDÓKRÉM

Hozzávalók: 2 érett avokádó, 1 gerezd fokhagyma, 1 szál újhagyma, 5 dkg vaj, 1 citrom kifacsart leve, ízlés szerint só és bors.

Elkészítés: Hasonlóan az előző recepthez, itt is az avokádókat egy éles késsel vágd félbe és távolítsd el a magot. Ezután egy evőkanál segítségével szedd ki a húsát. Add hozzá a szoba hőmérsékletű vajat és törd össze villával. Ezután jöhet a citrom kifacsart leve, hogy ne barnuljon meg hamar a krém. A fokhagymát és az újhagymát vágd fel egészen apró darabokra, majd add a krémhez. Ízlés szerint sózd és borsod, majd addig keverd, míg jó krémes állagú nem lesz a massza. Pár óra hűtés után érdemes fogyasztani.

 





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!