Facebook hozzászólás

Mindenki kedvence: a tiramisu

Szerintem ha világszintű felmérést készítenének a desszertek népszerűségéről, a tiramisu az első tízben végezne. Nálam mindig van otthon babapiskóta és egy doboz mascarpone vészhelyzet esetére – és ezek a vészhelyzetek elég sokszínűek tudnak ám lenni! -, a tojás úgyse fogy ki sose a hűtőből, úgyhogy nincs akadálya egy jó tiramisunak, a nap bármely szakában legyünk is.

Tiramisu, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
3 tojás szétválasztva
25 dkg mascarpone
2-3 evőkanál porcukor
babapiskóta
lefőzött presszókávé, kb. 3 adag
egy evőkanál rum

Elkészítés:

A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá a szobahőmérsékletű mascarponét, keverjük simára. Végül a keményre vert fehérje habot vegyítsük a krémbe.  Ezen a ponton próbáljunk meg ellenállni a vágynak, hogy helyben elkanalazzuk az egészet. Ha ez sikerült,  a babapiskótát mártsuk meg a rummal elkevert kávéban. Rendezzük el egy tálban vagy kehelyben, kanalazzuk rá a krémet. Válasszunk akkora edényt, amelyben a hozzávalók 2-3 réteget is tudnak alkotni. Tetejére hintsünk kakaóport.

Piskóta csokidarabokkal, mascarponés krémmel – olasz desszert
Az olasz ünnepi menü elmaradhatatlan fogásai bárányból, tojásból és kelt tésztából készülnek, a desszertek között pedig a csokoládés-krémes finomságok a népszerűek. Ilyen a sült házi piskóta, amelyet néhány megmaradt csoki tojás és egy kis konyhai fortély felhasználásával mi is elkészíthetünk! De ne várjunk vele húsvétig!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Hurrá! Frontmentes hétvége, használjuk ki!

A hét utolsó napjain még kellemes, tavaszi időben lesz részünk, azonban a jövő hét elején változás kezdődik!

Miért nem érti a Nagyi, amit mondok?

Dr. Andrew E. Budson neurológus a Psychology Today oldalnak írt cikkében egy nemrégiben nála járt betegét idézi…
1 / 1 474

Receptek

HÍREK

1 / 1 127

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!