Morzsapaplan alatt alvó zöldségek
Egészségesen étkezők kedvence lesz ez a recept, nincs benne hús, de én azoknak is ajánlom a kipróbálását, akik szeretik a húst. Mert a zöldség jó és egészséges.
Hozzávalók:
5 dkg vaj
5 dkg teljes kiőrlésű liszt
5 dl tej
csipet szerecsendió
50 dkg karfiol rózsákra szedve
1 doboz csemegekukorica konzerv
25 dkg zöldborsó (mirelit)
5 dkg dió, kesudió vagy mandula
só, bors
A tetejére:
5 dkg zabpehely
5 dkg teljes kiőrlésű liszt
5 dkg őrölt dió
3 evőkanál olaj
Elkészítés:
A zöldségeket 10 perc alatt megpároljuk. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, felöntjük tejjel, 5 perc alatt sűrűre főzzük, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. A megpárolt zöldségeket a mártásba keverjük, hozzáadjuk a kiválasztott olajos magot, kóstolás után még megsózhatjuk, ha úgy érezzük, szükséges.
A morzsához valókat összekeverjük, eldolgozzuk az olajjal.
Egy tűzálló edényt kikenünk zsiradékkal, beleöntjük a zöldséget, megszórjuk a morzsával, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Tipp: A mártást gazdagíthatjuk reszelt sajttal, tojássárgájával is. Zöldségként pedig használhatjuk bármelyik kedvencünket.
Hozzászólás zárolva.