Napsugaras körözött
Körözöttet mindenki kóstolt már, a háziasszonyok többsége készített is gyakran, de erre a receptre is igaz, hogy ahány ház, annyi szokás. Az alapvető összetevők megegyeznek a receptekben, de hogy ki hogyan ízesíti a túrót, eléggé egyéni.
Hozzávalók:
50 dkg túró
2 dl tejföl
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál tökmagolaj
2 gerezd fokhagyma
1 db fekete olajbogyó
1 db pritamin paprika
Elkészítése:
A túrót áttörjük egy villával, majd kikeverjük a tejföllel. Hozzáadjuk a tökmagolajat, meghintjük fűszerpaprikával, ízlés szerint fűszerezzük, majd belepréseljük a fokhagymát.
Egy tányérra halmozzuk. Körberakjuk a felszeletelt paprikával. A szája és az orra is 1-1 szelet paprika, a szeme egy-egy karika olajbogyó.
Hozzászólás zárolva.