Osztrigaszószos lazac pirított sajtkrémes rizzsel – a séf ajánlata
A hal semmiképpen sem hiányozhat az ünnepi asztalról, de ha már nem a hagyományos halászlében vagy rántott halban gondolkodunk, akkor íme egy különlegesség. A Wasabi séfjének, Dénes Andrásnak a kedvencét ajánljuk az ünnepi asztalra. Fenséges!
Hozzávalók:
- 60 deka lazac,
- 2 deka fokhagyma,
- 4 deci tejszín, víz,
- csipetnyi só,
- 28 g dashi,
- 12 g őrölt bors,
- 32 deka spenót,
- 40 deka sajtkrém,
- 60 deka rizs
- osztrigaszósz
Elkészítés:
A lazac szeleteket átkenjük osztrigaszósszal és félretesszük. A serpenyőt felhevítjük és beleteszünk egy kis olajat. Ebben megpirítjuk a fokhagymát, majd felöntjük tejszínnel és vízzel. Összeforraljuk, majd sóval, dashival és őrölt borssal ízesítjük. Beleforraljuk a kicsavart spenótot és a natúr sajtkrémet, majd beletesszük az előfőzött rizst és készre pároljuk. A lazac szeleteket forró olajjal legrillezzük és a sajtkrémes rizsre helyezzük. Citrommal tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.