Pikáns zöldséges krémleves – almával bolondítva
Fantasztikus dolgokra képes egy savanykás alma! Ebben a levesben például úgy megbolondítja a zöldségeket, borsószemeket, hogy azok pépesen pikánsan végzik a levesestálban. Szóval, isteni levest készítettünk!
Hozzávalók:
5 g vaj
2 db krumpli felkockázva
15 deka póréhagyma felszeletelve
1 savanyú alma kockára vágva
9 deci zöldséglé (kockából)
2o deka zöldborsó
60 ml főzőtejszín
petrezselyemzöld
A zöldségféléket az almával együtt megpirítjuk a vajon. Felöntjük a zöldséglével, és puhára főzzük. Szokásos módon pépesítjük, majd a tejszínnel összefőzzük. Ízlés szerint fűszerezzük (só, bors, fokhagymapor) és petrezselyemzölddel tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.