Facebook hozzászólás

Póréhagymafelfújt – az isteni és gyors egytálas

Hagymát együnk hagymával, főként ha az influenzát szeretnénk megelőzni! Ez a gyors egytálétel nemcsak finom, hanem egészségmegőrző is. Szerintünk a család kedvence lesz.

Kép: pixabay

Hozzávalók

4 szál póréhagyma
20 deka sovány füstölt hús
3 tojás
1 tojássárgája
2,5 deci tejföl
5 deka frissen reszelt parmezán sajt
só, bors
egy csipetnyi  Cayenne-bors
egy csipetnyi őrölt szerecsendió
vaj (vagy margarin) a tál kikenéséhez

Elkészítése

A póréhagymát megmossuk, megtisztítjuk, és körülbelül 3 centi vastag szeletekre vágjuk, majd forrásban lévő bő, sós vízben 3 percig blansírozzuk. Szitán átszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd lecsepegtetjük.
A füstölt húst kis kockákra vágjuk.
A tojást a tojássárgájával, a tejföllel, a sajttal, a sóval, a borssal, a szerecsendióval és a Cayenne-borssal felverjük. Kivajazunk egy hőálló tálat, beletesszük a póréhagymát, meghintjük a füstölthúskockákkal, majd az egészet leöntjük az előbb felvert masszával. Előmelegített sütőben 200 fokon körülbelül 40 percig sütjük.

A sütőből kivéve azonnal tálaljuk.

További ínycsiklandó receptek!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

„Tovább ne törj!”

Fontos, hogy minél többen vegyenek részt az állapotfelméréseken, hogy időben felismerhető legyen a „néma”…

Egy napig biztosan szenvedünk!

Kedden egy napra nagyon elromlik az idő, ez pedig a kora nyárias húsvéti ünnep után még inkább kellemetlennek tűnik…
1 / 1 478

OTTHON

Ásó, kapa, nagyharang – helyett az Égig érő fű

Most is bejött: a kevesebb több. Nagyon kevés időt tudunk otthon tölteni, de olyankor olyan jól esik kiülni a…

Ahol 15-25 millióért vehetünk házat

Habár tovább bővül a kereslet, és emelkednek az árak a Velencei-tónál, még mindig rendkívül versenyképes az…
1 / 345

HÍREK

1 / 1 131

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!